BASKET & STUDIER

KOMBINERA ELITBASKET OCH UTBILDNING

Vill du utvecklas som basketspelare och samtidigt skaffa dig en bra utbildning? Uppsala Basket och klubbens samarbetspartners erbjuder dig som vill studera på universitetet eller gymnasiet unika möjligheter.

 

HÖGSKOLESTUDIER OCH BASKET

I Uppsala får du en unik möjlighet att kombinera studier vid Uppsala universitet med basketspel på elitnivå via Niklas Zennströms basketstipendium. Niklas med förflutet både som student och basketspelare vill genom sitt stipendium skapa förutsättningar för elitsatsande dam- och herrspelare att kombinera studier med elitspel i basket.

 

Om du tilldelas ett stipendium samt har kontrakt med A-laget ger det dig ett ekonomiskt stöd under hela studietiden. Denna möjlighet att kombinera spel på högsta nivå och samtidigt förbereda sig för karriären efter basketkarriären genom att skaffa sig en akademisk examen vid Uppsala universitet är unik i Sverige.

 

ANSÖKAN

Det första steget i ansökningsprocessen är att söka ett program eller fristående kurser motsvarande heltidsstudier vid Uppsala universitet. Ansökan sker vanligtvis senast den 15 april. Besked om antagning får du i mitten av juli. Vi uppmuntrar alla spelare som vill ta en plats i något av Uppsalas Baskets elitlag och samtidigt studera att ansöka om stipendiet.

 

Information om utbildningar vid Uppsala universitet finns på följande länk: uu.se/utbildning/plugga-pa-universitetet/idrott-studier

 

För mer information om stipendiet och ansökningsformulär, skicka ett mejl till: zennstromsbasketstipendium@gmail.com

 

GYMNASIESTUDIER OCH BASKET

UTÖVER STIPENDIET ERBJUDER UPPSALA BASKET:

En individuell utvecklingsplan för varje spelare (i planen ingår: studieplanering, basketutveckling och förberedelse för arbetslivet).

En mentor (t.ex. en före detta elitspelare) som stöttar och hjälper dig att utvecklas på och utanför planen.

Hjälp att hitta boende och eventuellt deltidsarbete.

En introduktion till Uppsala Baskets företagsnätverk i slutet av utbildningen.

 

För mer information, kontakta oss på:

info@uppsalabasket.se

 

Vill du träna extra på skoltid i gymnasiet? Celsiusskolan i Uppsala har en certifierad NIU utbildning (nationellt godkänd idrottsutbildning av SBBF) med inriktning mot basket. Du tränar 4-5 dagar i veckan under alla tre åren. Träningen leds av välutbildade och erfarna ledare. Du får även insikter i kostens betydelse, träningslära, idrottspsykologi och mycket annat. Läs mer om NIU på: celsiusskolan.uppsala.se/idrottsutbildning.

Som NIU-student på Celsiusskolan får du en försmak av livet som elitidrottare. Du följer våra elitspelare på nära håll, du får lära dig vad som krävs för att lyckas på nästa nivå och om du är beredd att satsa, finns alla förutsättningar på plats för att hjälpa dig att lyckas.