MARKNAD

KFUM UPPSALA BASKET

 

– 50/50 för hållbar framgång.

 

I Uppsala basket är alla lika mycket värda.

 

För oss är det självklart att killar och tjejer ska ha samma förutsättningar från första knatteträningen och hela vägen upp i våra elitlag. Därför är det lika självklart att vi ALLTID delar 50/50 mellan killar och tjejer!

 

Vi gör det på alla områden vi arbetar med. Oavsett om det gäller träningstider för ungdomslagen eller resurser till våra elitlag så är vårt löfte att vi alltid behandlar tjejer och killar lika.

 

Det löftet ger vi också till alla de som väljer att stödja vårt arbete. Vi lovar att varje krona du satsar delas alltid lika mellan tjejer och killar. Bara så kan vi i praktiken visa att vi tar detta på allvar.

 

Vi tror på jämställdhet, hållbarhet och långsiktighet. Och framförallt tror vi på kraften i goda förebilder.

 

Vi vill vara en viktig del av Uppsala, vilket bland annat innebär att vi ska ha en bred bas med spelare från hela Uppsala. Vi jobbar också med projektet GAMEPLAN för att ge fler chansen att få spela basket samtidigt som vi gör något bra för Uppsala. Vidare ska vi vara ett bra alternativ för unga spelare som vill kombinera studier med elitidrott, och slutligen hjälper vi våra spelare vidare till en bra karriär efter basketkarriären genom vårt företagsnätverk och alla engagerade människor som finns runt klubben.

 

Vi bygger ett framgångsrikt lag genom att rekrytera spelare som delar vår filosofi, som är och vill vara goda förebilder. Spelare som efter karriären kan gå vidare som ledare eller mentorer och medlemmar i vårt företagsnätverk.

 

Målet är att erbjuda basketunderhållning av högsta klass och på 3 års sikt är målet är att vi varje år ska placera oss topp 3 i Sverige både för Damer och Herrar.

 

Vi har en bit kvar för att nå vårt mål, men vi är helt säkra på var vi är på väg. Men vi behöver ditt stöd. Vill du vara med?

Hjälp oss att bygga Nya Uppsala Basket.

En klubb med stort hjärta och höga ambitioner.

 

 

FAKTA KFUM Uppsala Basket:

 

Organisationsnamnet är KFUM Uppsala Basket.

 

KFUM Uppsala Basket grundades 1960 av

Kari Marklund och Jan-Erik Ericsson.

 

Sporten är idag en av Upplands största idrotter, klubben är Sveriges 5:e största vad det gäller antalet utövare.

 

Klubben har två SM-silver på elitnivå herr samt ett 15-tal guld och silver på ungdomsnivå.

 

Damlaget spelar i SBL Dam och

Herrlaget i Superettan.

 

Prislista 20/21:

Storsponsor:

Big Game: 100.000:-

Shootingshirt: 15.000:-

Starting Five: 50.000:-

 

Arenareklam

1-poängare - Golvtorkare: 5.000:-

2-poängare - Skylt: 25.000:-

3-poängare - Intro/Film: 15.000:-

Golvdekal: 25.000:-

Ungdomsläktare: 10.000:-

Jubileumsmatch: 50.000:-

 

Matchvärd

Företag: 15.000:-

Ungdomsgrupp: 10.000:-

 

Gameplan Support: 7.500:-

Nätverket: 9.900:-

Specialtröja - Jubileumsmatch - 60 år:10-15.000:-

 

Gameplan Uppsala:

 

Grundtanken i projektet Gameplan är att engagera barn och ungdomar i fysisk aktivitet för att skapa trygghet och gemenskap. Verksamheten är förlagd till eftermiddagar och tidig kväll på skoldagar samt på loven och består av boll- och lekaktiviteter samt andra aktiva moment. Förutom basket kan det handla om att prova olika idrotter men även lekar, olika quiz eller kanske att lära sig en specifik dans. Verksamheten leds av projektledare samt våra spelare i herr och damlagen.

 

Spelarna som agerar ledare har ett stort ansvar att agera förebilder. Med sina roller i basketen ska de inspirera, få barnen/ungdomarna att vilja utvecklas och växa som människor och visa på utbildningens betydelse. En förebild är mer än sina handlingar (på basketplan t.ex.), de utstrålar något extra och får människor att tänka efter.