• Dunkar TJ igen på tisdag? - Foto: Frida Hult

Nästa tuffa motstånd för Uppsala blir Dragons

Fredagens match mot LF gav en sällsynt förlust på hemmaplan, men det är inget Uppsala hänger upp sig på. Nu gäller det istället att ta med sig revanschlusten och rikta den mot tisdagens tuffa bortamatch mot Sundsvall Dragons. Även det är en fyrapoängsmatch då båda lagen har 36 poäng på 27 spelade matcher och kommer att bli väldigt viktig.

 

Det börjar bli en vana att tala om hur jämn årets tabell är, men det är svårt att inte göra det. Fredagens förlust gjorde så att Uppsala rasade ner till sjätte plats och Sundsvall som samtidigt vann mot Jämtland gick upp till en femteplats. Varje omgång kastar om tabellen och det är därför oerhört viktigt att alltid leverera sitt bästa på planen.

 

-       Jag vill inte säga att det är en måstematch. Det viktigaste för oss att fokusera på är att komma tillbaka till spelet vi hade förut. Vi måste spela mer fysiskt, hårdare och med mer självförtroende, säger coach Kelly Grant inför tisdagens match.

 

 

Tisdagens match blir Uppsala och Dragons tredje och sista möte denna säsong. Tyvärr för Uppsalas del har Sundsvall redan vunnit de två första mötena och har därmed inbördes fördel i tabellställningen. Det kommer dock bli väldigt viktigt att inför ett eventuellt slutspelsmöte att bevisa både för Sundsvall och för sig själva att laget går att besegra.

 

-       Givetvis är det viktigt att vinna mot alla lag, men det viktigaste är att vi börjar jobba som ett lag. Om vi börjar prata mer med varandra och hittar glädjen i spelet igen så har vi stor chans på tisdag, säger coach Grant.

 

 

För att stoppa Dragons krävs bättre rotering för att inte hamna i samma situation som sist mot LF och det krävs också att laget stoppar Shane Edwards. Edwards är i högform och stoppade senast i hela 30 poäng mot Jämtland.

 

Det kommer garanterat att bli en riktigt intressant match som kan bli helt avgörande i placeringskriget i tabellen. Om du önskar lite extra stämning så samlas vi som vanligt och ser matchen tillsammans på Interpool. Tisdagens match kommer inte att sändas via webb-TV utan kommer endast att exklusivt visas på Interpool. 

 

 

Interpools kök kommer att vara stängt för renovering under några veckor, men det går utmärkt att köpa med sig mat från nedre våningen vid entrén när ni kommer dit.

 

Matchen börjar 19:04, men kom gärna lite tidigare för att vara redo inför uppkastet. För att garantera din plats bokar du bord på telefon 018-512 712.

 

Välkomna!

 

Uppsalas preliminära trupp:

#4 Mannos Nakos

#5 Thomas ”TJ” Jackson

#6 Johan Jeansson

#7 Oluoma Nnamaka

#8 Brice Massamba

#9 Rickard Eriksson

#10 Axel Nordström

#11 Odin Lindell

#12 Oliver Jonsson

#13 Lukas Friberg

#14 Dwight Burke

#15 Anton Gaddefors

 

(Antagligen kommer enbart de tio ordinarie spelarna åka upp till Sundsvall)