• Foto: Frida Hult

Uppsala räckte inte hela vägen fram i poängkavalkad

Det blev en väldigt poängrik match på tisdagskvällen i Sundsvall. För Uppsalas del var det inte vad laget hade planerat och de hade stora problem med Dragons giftiga offensiv under hela kvällen. Matchen var länge jämn, men med ett avgörande ryck i den fjärde kvarten kunde hemmalaget dra ifrån och vinna med 106-100. ”Det var verkligen en offensiv match. Båda lagen spelade väldigt bra offensivt ikväll”, sade coach Kelly Grant efter matchen.

 

Uppsala började matchen klart bäst. Laget gick fort upp till 2-10 och tvingade Dragons till en tidig timeout. Efter den timeouten hämtade dock hemmalaget ikapp gästernas försprång och efter att de hade kommit ikapp stabiliserade sig matchen med ett symboliskt 26-26 efter den första kvarten. I den andra perioden följdes sedan lagen åt och bytte poäng. Matchen var väldigt jämn, men Dragons ledde efter ett miniryck i slutet med 57-52 i halvtid.

 

-       Vi hade några perioder i matchen där vi lyckades stoppa dem defensivt, men då lyckades vi inte konvertera offensivt och vi fick inte med oss det momentum vi kunde ha fått, sade coach Grant efter matchen.

 

 

Sundsvall började den andra halvleken klart bäst och ledde med 69-60 efter halva tredje kvarten. Uppsala svarade dock och kvitterade till 71-71, men efter en hel del Uppsalaslarv så ledde hemmalaget med 77-73 inför den sista perioden. I den sista perioden hade Uppsala svårt att få ordentligt häng på Dragons och efter en teknisk foul som gav Sundsvall ledningen med 13 poäng med sju minuter kvar kändes det väldigt tungt. Dock visade bortalaget återigen en fantastisk moral och krigade sig nästan ifatt och skapade nerv i matchen. Men tyvärr kom laget aldrig  ikapp och Dragons vann till slut med 106-100.

 

 

Poängrik match med en hel del frågetecken

Det var som sagt en väldigt poängrik match. Inget av lagen gjorde under 20 poäng i någon av perioderna och det visade sig med slutresultatet 106-100 efter ordinarie tid. Uppsala hade planer på att bygga sitt spel på en stark defensiv och sedan skulle offensiven följa med, men efter att för första gången den här säsongen ha släppt in över 100 poäng i en match bör nog defensiven analyseras ordentligt till mötet mot Södertälje Kings på lördag.

 

-       Vi måste verkligen vara beredda på mer defensiva matcher mot Södertälje nu och visa upp det spelet vi hade i semifinalserien förra året, sade Uppsalatränaren.  

 

Nu laddar vi om och ställer in siktet på det kommande dubbelmötet mot Kings!

 

 

Text: Emil Olsenmyr, Uppsala Basket

Foto: Frida Hult

 

Statistik

Totalt Sundsvall Dragons: 106 p

Totalt Uppsala Basket: 100 p

 

Poäng Uppsala Basket:

Anton Gaddefors: 24p, Oluoma Nnamaka: 15p, Thomas Jackson: 14p, Odin Lindell: 12p, Axel Nordström: 10p, Mannos Nakos: 8p, Johan Jeansson: 6p, Dwight Burke: 6p, Rickard Eriksson: 5p.

 

Poäng Sundsvall Dragons:

Shane Edwards: 25p, Jakob Sigurdarsson: 20p, Hlynur Baeringsson: 20p, Akeem Wright: 19p, William Gutenius: 10p, Charles Barton: 4p, Aegir Steinarsson: 4p, Daniel Eliasson: 4p.

 

Mer statistik på Basketliganherr.se

 

Nästa match:
Lördag 21 februari, kl.15.04, Södertälje Kings vs. Uppsala Basket. Spelas i Täljehallen.

Nästa hemmamatch:
Fredag 27 februari, kl.19.04, Uppsala Basket vs. Södertälje Kings. Spelas i Fyrishov.