Första matchen i dubbelmötet är på lördag

På lördag är det dags för den första av två raka matcher mot Södertälje Kings. Uppsala kommer verkligen att behöva förbättra försvarsspelet från den förra matchen mot Sundsvall och komma tillbaka till sitt eget spel. Det kommer garanterat att bli en utmaning att rubba Kings på hemmaplan, men Uppsala har helt klart chansen.

 

Det är inte ofta Uppsala spelar basketmatcher på lördagar denna säsong, men denna vecka är det alltså dags. Klockan 15.04 på lördag eftermiddag så gästar Uppsalalaget Täljehallen och det kommer att bli intressant att se hur matchen utvecklar sig. Det enda tidigare möte lagen emellan denna säsong var olidligt spännande (som vanligt när dessa lag möts) och slutade till slut 78-76 i Kings favör.

 

-       Det är alltid ett krig mellan oss och Södertälje. På lördag måste vi försvara oss lika bra som vi gjorde i semifinalserien förra året där vi verkligen levererade, säger coach Kelly Grant inför matchen.

 

 

Förra gången lagen möttes denna säsong hade dock Södertälje inte blivit förstärkta av John Roberson. Det har de blivit nu. Roberson ger laget en av, eller kanske den allra giftigaste duorna i ligan med Bizaca/Roberson. När dessa sedan får hjälp av Darko Jukic, Dino Butorac och Aaron Anderson kommer det att krävas det bästa Uppsalas försvar kan leverera för att få stopp på dem.

 

-       Nu när de har fått tillbaka Roberson så måste vi verkligen skärpa oss i försvaret. Vi får inte släppa Bizaca samtidigt som vi inte får ge Roberson utrymme. Det kommer krävas mycket av oss, säger Uppsalacoachen kring Kings giftiga offensiv.

 

 

Uppsala måste fortsätta att fokusera på att spela sitt spel och inte falla in i Kings spelmönster i lördagens match. Lyckas de bra med sitt spel och lyfter sig några snäpp från tisdagens match är utgången verkligen hoppfull då Södertälje faktiskt har två raka hemmaförluster (mot Dolphins och Borås) inför denna match.

 

(Uppdatering) Matchen kommer att visas exklusivt på Interpool Uppsala. Interpools kök är stängt för renovering under några veckor, men det går utmärkt att köpa med sig mat från nedre våningen vid entrén när ni kommer dit.

Matchen börjar 15:04, men kom gärna lite tidigare för att vara redo inför uppkastet.

 

Har du inte möjlighet att vara på plats i Södertälje eller på Interpool rekommenderar varmt att ni följer matchen genom Mathias Rutegårds liveradiosändning via UNT.se eller liverapporteringen på Basketliganherr.se.

 

Uppsalas preliminära trupp:

#4 Mannos Nakos

#5 Thomas ”TJ” Jackson

#6 Johan Jeansson

#7 Oluoma Nnamaka

#8 Brice Massamba

#9 Rickard Eriksson

#10 Axel Nordström

#11 Odin Lindell

#12 Oliver Jonsson

#13 Lukas Friberg

#14 Dwight Burke

#15 Anton Gaddefors