Uppsala föll på målsnöret i dramatisk match

Det var en väldigt jämn match som utspelade sig i Täljehallen på lördagseftermiddagen. Det var redan från uppkast klart att det skulle bli en tuff match för Uppsala, men laget började bra och såg länge ut att kunna ta hem matchen. Men med en upphämtning i sista minuten var det Kings som gick segrande ur striden med slutresultatet 83-80. ”Det var väldigt nära idag. Vi spelade hårt och vi kunde ha vunnit idag, men vi räckte inte hela vägen fram”, sade coach Kelly Grant efter matchen.

 

 

Det var ett betydligt mer taggat Uppsala som kom in på planen i lördagens match än vad vi såg i tisdagens match mot Sundsvall. Laget visade direkt att de var där för att bjuda upp till kamp och ledde efter knappa tre minuter med hela 0-11. Dock så kom Södertälje och Toni Bizaca igång ordentligt efter en läglig timeout och efter den första perioden stod det 21-18 till hemmalaget. Bizaca var helt dominerande i den första halvleken där han gjorde 15 poäng. Den andra kvarten blev väldigt jämn och det var inte mycket som skilde lagen åt även om Kings ofta hade en liten ledning. I halvtid skilde det endast två poäng, 39-37.

 

-       Vi missade lite skott när vi hade möjligheten att ge oss själv ett mer bekvämt försprång och då gav vi dem chansen att komma tillbaka, sade coach Kelly Grant efter matchen.

 

 

Ohyggligt jämn andra halvlek

Hela den andra halvleken var även den väldigt jämn. Bizaca hade inte en lika bra halvlek i den andra, men då klev istället John Roberson fram för Kings. De två stjärnorna gjorde 21 respektive 24 poäng och de tre sista från Roberson blev helt matchavgörande.

 

För mot slutet av matchen var det Uppsala som hade greppet. Laget ledde med 78-80 och hade bollen i anfall, men Södertälje lyckades få stopp på bortalaget och både kvittera och genom en trea av Roberson ta ledningen med 83-80, vilket sedan blev slutresultatet. Uppsala hade chansen att kvittera genom en trea av Anton Gaddefors i slutsekunderna, men tyvärr blev det en miss och matchen gick förlorad. Anton var i övrigt poängbäst på plan i matchen med 25 poäng och han tog även 7 returer.

 

 

Chans till revansch redan på fredag

Nu väntar en knapp veckas matchuppehåll för Uppsala innan laget drabbar samman med Kings igen på fredag. Laget får då möjligheten att direkt ge svar på tal på den snöpliga förlusten idag. De gjorde mycket rätt idag, men det räckte inte hela vägen fram. Med stödet från Fyrishovspubliken i ryggen på fredag kan nog utgången bli en annan.

 

-       Vi visade idag att vi kan hota dem på deras hemmaplan och på fredag måste vi visa att vi slår dem på vår hemmaplan. Det kommer bli viktigt för oss inför slutspelet, sade Uppsalacoachen som ändå var nöjd med lagets förbättring från förra matchen.

 

 

 

Text: Emil Olsenmyr, Uppsala Basket

 

Statistik

Totalt Södertälje Kings: 83p

Totalt Uppsala Basket: 80 p

 

Poäng Uppsala Basket:

Anton Gaddefors: 25p, Thomas Jackson: 14p, Dwight Burke: 10p, Axel Nordström: 9p, Oluoma Nnamaka: 6p, Mannos Nakos: 6p, Odin Lindell: 3p, Johan Jeansson: 3p, Rickard Eriksson: 3p, Brice Massamba: 1p.

 

Poäng Södertälje Kings:

John Roberson: 24p, Toni Bizaca: 21p, Darko Jukic: 11p, Christopher Czerapowicz: 10p, Mike Joseph: 9p, Aaron Anderson: 4p, Dino Burotac: 2p, Carl Engström: 2p.

 

Mer statistik på Basketliganherr.se

 

Nästa hemmamatch:
Fredag 27 februari, kl.19.04, Uppsala Basket vs. Södertälje Kings. Spelas i Fyrishov.