Dags för revansch på fredag

På fredag är det dags för revansch. Södertälje Kings är på besök för det andra mötet i rad mellan lagen som möttes i förra säsongens hetaste semifinalserie. Det kommer att bli en riktigt tuff match och Uppsala tänker ge allt för att ta revansch för den snöpliga förlusten i förra veckan.

 

Fredagens match är Kings enda besök i Fyrishov under grundserien och det är därför extra viktigt för hemmalaget att sätta ner foten och försvara sin borg. Under säsongen har Södertälje Kings åter blivit förstärkta av stjärnguarden John Roberson som redan har visat sitt värde både i poäng- och assistprotokollet.

 

-       Vi kommer verkligen att se vad vi är gjorda av här i slutet av säsongen. Vi tar en match i taget och vi måste fortsätta fokusera på oss själva och på att spela både bra offensivt och defensivt, säger coach Kelly Grant.

 

 

Även om Roberson och även Toni Bizaca är sådana spelare som måste bevakas lite extra av Uppsala så får inte resten av laget glömmas bort. Spelare som Darko Jukic och Aaron Anderson har även de gått från klarhet till klarhet under säsongen och Kings är återigen en väldigt het kandidat till SM-guldet.

 

-       Vi måste gå in i matchen på fredag och göra vad som behövs för att vinna. Vi ska inte låta något lag spela hårdare än oss och det tyckte jag vi gjorde bra i lördags, säger Uppsalacoachen.

 

För Uppsalas del kommer mycket att handla om att få stopp på Södertäljes offensiv och att utnyttja de snabba omställningarna som ett bra försvarsspel skapar. Om laget lyckas med det och får energi av en stark hemmapublik kan och ska Fyrishov försvaras.

 

 

Vi förespråkar att så många som möjligt förköper sina biljetter till matchen via vår hemsida för att själva få välja plats och slippa stå i kö så länge.

 

Matchen börjar klockan 19:04, men ni kan börja uppladdningen på vår pregame partner Latitude-59 redan klockan 17:00. På Latitude-59 bjuds det på god mat och dryck till bra priser samtidigt som vi laddar upp för match. Vid sällskap över 10 personer till pregame bör bord bokas på 018 - 24 90 01.

 

Välkomna på fredag!

 

Uppsalas preliminära trupp:

#4 Mannos Nakos

#5 Thomas ”TJ” Jackson

#6 Johan Jeansson

#7 Oluoma Nnamaka

#8 Brice Massamba

#9 Rickard Eriksson

#10 Axel Nordström

#11 Odin Lindell

#12 Oliver Jonsson

#13 Lukas Friberg

#14 Dwight Burke

#15 Anton Gaddefors (tveksam)