• Foto: Frankleestudio

Uppsala blev sönderskjutna i Fyrishov

Det blev en tuff match i Fyrishov för Uppsala på fredagskvällen. Södertälje tog snabbt ledningen och den släppte de aldrig. Som mest ledde Kings med 19 poäng och det var framför allt ett imponerande trepoängsskytte som gav gästerna kommandot under hela matchen. ”Södertälje spelade riktigt bra basket, men vi var också sämre än vi har varit i de tidigare mötena,” sade coach Kelly Grant efter matchen.

 

Redan från första uppkast var det klart att det skulle bli en tuff match för hemmalaget i Fyrishov. Södertälje gick tidigt upp till en tiopoängsledning och tvingade Uppsala att ta timeout. Efter timeouten ryckte de upp sig lite grann, men trots det ledde gästerna med sju poäng efter den första perioden.

 

Matchen präglades sedan av mycket känslor. Det var tydligt att Uppsala blev frustrerade av att Södertälje satte sina skott samtidigt som deras ofta gick ring ut. Trots att hemmalaget lyckades vinna den andra kvarten stod det fortfarande 42-48 i halvtid och det kändes som Kings hade greppet.

 

 

Uppsala hade svårt att kontrollera Södertäljes skytte

I den andra halvleken rann sedan matchen iväg. Södertälje fortsatte att sätta sina trepoängare och Uppsala utnyttjade inte gästernas misstag. Kings satte 57,7% av sina trepoängsförsök och de 45 poäng som dessa utmynnade i var givetvis direkt avgörande i matchen. Matchen avslutades tämligen avslaget och slutresultatet blev till slut 86-102.

 

-       Jag är väldigt besviken. Vi klappade ihop totalt defensivt och det kan vi inte göra mot ett så bra lag som Södertälje. Visst de skjuter bra, men det är vi som sätter dem i deras öppna lägen, sade en besviken Odin Lindell efter matchen.

 

 

Nu kommer det att bli viktigt för Uppsala att hitta tillbaka till sitt spel. Med fyra matcher kvar av grundserien kommer det att vara direkt avgörande vilken känsla ett lag går in med till ett slutspel. Det är hursomhelst ingen tvekan om att det är nu säsongen börjar på riktigt.

 

-       Det är av den här anledning som vi håller på med det här. Man måste älska pressen och utmaningen. Nu är det ett riktigt test för oss och vi ska försöka ta det som motivationen som behövs för att komma tillbaka till toppen, avslutade Kelly Grant kvällens presskonferens.

 

 

 

Text: Emil Olsenmyr, Uppsala Basket

 

Statistik

Totalt Uppsala Basket: 86 p

Totalt Södertälje Kings: 102 p

Publik: 867 personer

 

Poäng Uppsala Basket:

Thomas Jackson: 19p, Axel Nordström: 16p, Odin Lindell: 14p, Rickard Eriksson: 10p, Johan Jeansson: 9p, Oluoma Nnamaka: 7p, Dwight Burke: 6p, Mannos Nakos: 5p.

Poäng Södertälje Kings:

John Roberson: 22p, Toni Bizaca: 19p, Darko Jukic: 16p, Aaron Anderson: 12p, Dino Burotac: 11p, Christopher Czerapowicz: 8p, Mike Joseph: 8p, Carl Engström: 4p, Filip Kovacec: 2p.

 

Mer statistik på Basketliganherr.se

 

Nästa hemmamatch:
Tisdag 3 mars, kl.19.04, Uppsala Basket vs. KFUM Nässjö. Spelas i Fyrishov.