Dags för kvartsfinal 3:5 på söndag

Det är korta uppehåll mellan matcherna under slutspelet och redan på söndag eftermiddag är det dags för den tredje kvartsfinalen. Då är det Dolphins som har hemmaplan igen och Uppsala kommer att försöka ta med sig den energi som laget hade i fredags ner till Norrköping på söndag.

 

Efter fredagens seger för Uppsala är nu kvartsfinalserien helt utjämnad till 1-1 i matcher. Detta innebär att Uppsala nu har ett gyllene tillfälle att med en bortavinst på söndag ha chans att avgöra på hemmaplan på tisdag, men en sak i taget; först måste matchen på söndag vinnas.

 

Uppsala visade upp väldigt bra energi och en bra attityd i fredagens match som bland annat utmynnade i ett suveränt försvarsspel. När Dolphins blev frustrerade var det sedan tämligen enkelt för laget att dra ifrån och vinna. Det kommer dock krävas något extra för att hota dem på deras hemmaplan.

 

-       Det kommer att krävas samma energi och samma vilja. Det är svårt att spela i Norrköping, så vi måste fokusera på att ha rätt mentalitet, säger Dwight Burke.

 

 

I fredagens match lyckades även Uppsala bättre med sitt skytte samtidigt som de kom under skinnet på Norrköpings stjärnor. Det är två aspekter som laget gärna får ta med sig ner till söndagens match.

 

-       Det är en väldigt fysisk serie med mycket hårda tag under korgarna, men det är slutspel så det är så det ska vara, säger coach Kelly Grant.

 

 

Det är en hel del Uppsalabor som åker ner till Norrköping på söndag, men har du inte möjlighet att åka ner, men ändå önskar lite extra stämning så samlas vi som vanligt och ser matchen tillsammans på Interpool.

 

Matchen börjar 16:04, men kom gärna lite tidigare för att vara redo inför uppkastet. För att garantera din plats bokar du bord på telefon 018-512 712.

 

Norrköping Dolphins sänder även dagens match på Pay-Per-View. Så för er som inte har möjlighet att vara på plats sänds matchen via följande länk: Webbsändning 

 

Heja Uppsala!

 

 

Uppsalas preliminära trupp:

#4 Mannos Nakos

#5 Thomas ”TJ” Jackson

#6 Johan Jeansson

#7 Oluoma Nnamaka

#8 Brice Massamba

#9 Rickard Eriksson

#10 Axel Nordström

#12 Oliver Jonsson

#13 Lukas Friberg

#14 Dwight Burke

#15 Anton Gaddefors