• Uppsala sprang ifrån Dolphins. Foto: Frank Lee - Frankleestudio

Uppsala tog greppet om kvartsfinalen med bortavinst

Söndagsmatchen blev till slut en säker seger för gästande Uppsala efter ett avgörande ryck i början av andra halvlek. Laget spelade stabilt försvar och kunde utnyttja Dolphins misstag till fullo. Matchen slutade 70-85 och det kändes väldigt rättvist. ”Vi spelade jättebra och alla levererade verkligen.Vår intensitet i försvaret var suverän och koncentrationen i returtagningen var enorm. Det känns bra”, sade coach Kelly Grant efter söndagsvinsten.

 

Målet i söndagens match var för gästande Uppsala att ta med sig den energi och mentalitet som hade fällt avgörandet i fredagens match i Fyrishov. I början av matchen var det dock Norrköping som tog greppet och efter att Toni Prostran börjat skjuta i sina sedvanliga trepoängare så hade hemmalaget en liten ledning. Men med en väldigt läglig timeout så vände Uppsala på matchen och tog ledningen till slutet av kvarten med 20-22.

 

 

I det läget hade även Prostran redan börjat hamna i foulproblem och faktiskt höll gästerna ledningen hela matchen ut. Dolphins spelade dock jämnt med Uppsala under hela första halvleken och det skilde bara fem poäng i halvtid. En spelare som stack ut i poängprotokollet och visade vägen för bortalaget var Oluoma Nnamaka som var 100%-ig i sitt skytte med totalt 13 poäng i den första halvleken.

 

-       Vi har en väldigt bra defensiv grupp. Vissa matcher levererar spelare poäng, i andra matcher inte. Men så länge som alla levererar den starka defensiven som de gör så hjälper de laget till att vinna, sade coach Grant kring poängfördelningen.

 

 

En kraftdemonstration i den andra halvleken

I den andra halvleken kom Uppsala ut och visade upp ett briljant försvarsspel och gjorde en riktig kraftdemonstration. Dolphins hade ingenting att sätta emot och laget ledde som mest med 17 poäng. Efter att gästerna hade fått en sådan ledning var det sedan aldrig riktigt spännande utan hela sista perioden spelades bara av och Uppsala säkrade den andra kvartsfinalvinsten med en 15-poängsmarginal; 70-85. Nu har laget chans att avgöra på hemmaplan på tisdag i Fyrishov!

 

-       Det är inte klart än. Det farligaste vi kan göra är att falla in i någon falsk trygghet nu. Vi måste förvänta oss att Dolphins kommer spela sin bästa match i kvartsfinalserien på tisdag och vara beredda på att göra detsamma, sade Uppsalacoachen.

 

 

Imponerande publiksiffra i Norrköping

Det var väldigt många som var på matchen i Norrköping. Hela 2832 personer hade kommit till Stadium Arena för att se på basket. Det är inspirerande att se och vi hoppas på att många kommer till tisdagens match i Fyrishov likaså. Spelarna har fått in rytmen ordentligt nu och då är det upp till oss att göra vårt på läktaren också.

 

Alla till Fyrishov! Vi är Uppsala!

 

 

Text: Emil Olsenmyr, Uppsala Basket

Foto: Frank Lee - Frankleestudio

 

Statistik

Totalt Norrköping Dolphins: 70 p

Totalt Uppsala Basket: 85 p

Publik: 2832 personer

 

Poäng Norrköping Dolphins:

Joakim Kjellbom: 18p, Toni Prostran: 13p, Magisto Arop: 12p, Dominique Morrison: 9p, Mikael Lindquist: 7p, Gustav Sundström: 5p, Tomas Gaidamavicius: 4p, Pawel Mroz: 2p.

 

Poäng Uppsala Basket:

Dwight Burke: 19p, Oluoma Nnamaka: 15p, Anton Gaddefors: 13p, Thomas Jackson: 13p, Brice Massamba: 8p, Rickard Eriksson: 8p, Axel Nordström: 6p, Johan Jeansson: 3p.

 

Mer statistik på Basketliganherr.se

 

Kvartsfinal 4 av 5:
Tisdag 24 mars, kl.19.04, Uppsala Basket vs. Norrköping Dolphins. Spelas i Fyrishov.