Uppsala har chans till avancemang på tisdag

På tisdag är det dags för den fjärde kvartsfinalen mellan Uppsala Basket och Norrköping Dolphins. Hemmalaget har chans till avancemang till semifinal vid vinst då de leder med 2-1 i matcher efter söndagens imponerande bortavinst. Det kommer dock inte bli en enkel match och Uppsala måste vara förberedda på ett desperat bortalag som kommer ge allt i sin makt för att vinna.

 

Det var återigen en imponerande uppvisning av försvarsspel, mentalitet och lagspel som låg till grund för segermatchen i söndags i Norrköping. Laget levererade verkligen när det behövdes som mest och nu är det hemmalaget som har matchboll i tisdagens match. Med vinst på tisdag är det Uppsala som går vidare till nästa omgång.

 

”Vi har dem precis där vi vill ha dem. Nu har vi chans att avgöra på hemmaplan, men vi måste respektera dem och göra jobbet som krävs”, säger coach Kelly Grant.

 

 

Taktiskt sett verkar Uppsala ha fått kontroll över Dolphins stjärnor och när de blir trötta och ofokuserade så kan Uppsalas bredd bli avgörande. Uppsalas coach lyfter dock fram att laget absolut inte får falla in i någon falsk trygghet. Det som gäller på tisdag är att hålla igång momentumet och ge allt på planen!

 

”Även om matchbilden förändras måste vi fokusera på vårt spel och hålla returtagningen och försvarsspelet stabilt. Det är där nyckeln finns för oss och det är där vi måste lägga vårt fokus”, säger Uppsalacoachen.

 

Det är nu det är som roligast att vara basketsupporter. Slutspel, hemmaplan och chans till avancemang. Nu ger vi allt för att lyfta fram spelarna till semifinal.

 

 

Vi förespråkar att så många som möjligt förköper sina biljetter till matchen via vår hemsida för att själva få välja plats och slippa stå i kö så länge.

 

Matchen börjar klockan 19:04, men ni kan börja uppladdningen på vår pregame partner Latitude-59 redan klockan 17:00. På Latitude-59 bjuds det på god mat och dryck till bra priser samtidigt som vi laddar upp för match. Vid sällskap över 10 personer till pregame bör bord bokas på 018 - 24 90 01.

 

Välkomna på tisdag!

 

Matchen sänds även på Pay-Per-View: Webbsändning

 

 

 

Uppsalas preliminära trupp:

#4 Mannos Nakos

#5 Thomas ”TJ” Jackson

#6 Johan Jeansson

#7 Oluoma Nnamaka

#8 Brice Massamba

#9 Rickard Eriksson

#10 Axel Nordström

#11 Rasmus Dahlberg

#12 Oliver Jonsson

#13 Lukas Friberg

#14 Dwight Burke

#15 Anton Gaddefors