• Oluoma vs. Kjellbom - Foto: Frida Hult

Ombytta roller i tisdagens förlust i Fyrishov

Det var en helt annan matchbild i tisdagens match än den vi såg i söndags nere i Norrköping. Hemmalaget lyckades aldrig matcha Dolphins energi och skytte och föll till slut med 15 poängs marginal; 70-85. ”Jag tycker de gör en i helhet bättre match än vad vi gör. Vi kommer inte upp till vår nivå och det är det som avgör”, sade Anton Gaddefors efter matchen.

 

1825 personer hade tagit sig till Fyrishov för att se på basket på tisdagskvällen och stämningen var på topp när matchen drog igång. Det var dock bortalaget som började bäst och kunde direkt ta ledningen i matchen. Ledda av ett bra skytte från Toni Prostran och ett bra arbete av Joakim Kjellbom under korgarna gick gästerna ifrån till 6-19 och ägde matchen. Uppsala lyckades dock svara och knappa in lite, men det skilde åtta poäng till Dolphins fördel efter den första perioden.

 

-       Norrköping var väldigt duktiga idag. De började matchen med att sätta viktiga treor och det syntes i deras ögon att de verkligen hade bestämt sig ikväll, sade coach Kelly Grant efter matchen.

 

I den andra kvarten började Norrköping dra ifrån igen, men matchen tände till ordentligt när det blev en gruffig situation mellan Brice Massamba och Dominique Morrison. Efter den var både publiken och spelarna ordentligt igång och efter en het upphämtning stod det 39-44 i halvtid.

 

 

Den heta slutspelsmatchen slutade med 15-poängsförlust

Den andra halvleken var en riktig slutspelshalvlek. Även om spelet kanske inte var där till hundra procent för något av lagen så var det mycket känslor och lagen krigade på ordentligt. Hemmalaget var inom två poäng från gästerna med två minuter kvar av tredje perioden, men då kom rycket. Gästerna sköt ned några extra treor och vips var ledningen etablerad igen. I den fjärde kämpade Uppsala, men lyckades aldrig komma i kapp. Dolphins höll ifrån och vann med spegelvända 70-85 från söndagens Uppsalavinst.

 

-       Vi fick aldrig något flyt i kvällens match. Vi måste spela bättre försvar och det blir fokus på fredag. Spelar vi bättre försvar så följer allt annat med, sade Oluoma Nnamaka.

 

 

Superhet femte avgörande kvartsfinal väntar på fredag i Norrköping

Det kommer nu att bli en riktigt het match på fredag där allting kommer att avgöras. Två raka bortavinster och båda matcherna med 70-85. Ska det bli en tredje i rad? Ska Norrköping vända trenden? Det är många frågor som kan ställas inför kvällens match, men en sak är klar redan nu. Det kommer att bli ett riktigt eldprov för alla inblandade.

 

-       På fredag är det bara att kriga som gäller och att ha en poäng mer än dem när slutsignalen går. Exakt samma taktik som vi hade i förra bortamatchen, sade Anton Gaddefors efter kvällens förlust.

 

 

Text: Emil Olsenmyr, Uppsala Basket

Foto: Frida Hult

 

Statistik

Totalt Uppsala Basket: 70 p

Totalt Norrköping Dolphins: 85 p

Publik: 1825 personer

 

Poäng Uppsala Basket:

Dwight Burke: 17p, Thomas Jackson: 15p, Rickard Eriksson: 15p, Oluoma Nnamaka: 9p, Anton Gaddefors: 9p, Brice Massamba: 5p.

 

Poäng Norrköping Dolphins:

Toni Prostran: 25p, Dominique Morrison: 20p, Joakim Kjellbom: 15p, Magisto Arop: 10p, Mikael Lindquist: 9p, Ludwig Wissing: 3p, Tomas Gaidamavicius: 3p.

 

Mer statistik på Basketliganherr.se

 

Kvartsfinal 5 av 5

Fredag 27 mars, kl.19.04, Norrköping Dolphins vs. Uppsala Basket. Spelas i Norrköping.