• Plågad Oluoma - Foto: Jörgen Jarnberger - Jpixfoto

Borås vann första semifinalen klart

Det var definitivt ingen rolig match som utspelades i Boråshallen på tisdagskvällen. Inte nog med att Uppsala föll mot Borås med tydliga 93-75, Anton Gaddefors blev dessutom allvarligt knäskadad och bröt matchen. Men det är bara nya tag som gäller på torsdag i semifinal 2:7. ”De spelade väldigt bra ikväll. I den andra halvleken höjde de sig en nivå medan vi inte kunde dra upp byxorna och kämpa oss tillbaka in i matchen”, sade Uppsalas coach Kelly Grant efter matchen.

 

Den första halvleken i matchen bjöd på riktigt bra spel från båda lagen. Det var riktigt jämnt och gästande Uppsala stod upp och höll jämn takt med Borås poängstarka offensiv. Tyvärr färgades halvleken dock svart av två skador. Anton Gaddefors bröt matchen redan efter fyra minuter och det befaras vara en korsbandsskada, vilket i så fall skulle vara väldigt allvarligt. Även Christian Maråker som haft problem innan matchen med en liknande skada som Odin Lindell har haft klev av matchen i den andra perioden och kom inte heller han tillbaka.

 

 

 

Uppsala blev överkörda i den andra halvleken

Ställningen efter första halvleken var 40-42 till Uppsala, men i mitten av den tredje perioden så var det Borås som tog tag i taktpinnen ordentligt. Laget ryckte till 59-53 och det rycket kunde sedan gästerna aldrig resa sig ifrån. Hemmalaget ledde som mest med 21 poäng och matchen slutade 93-75. Värt att notera är att eftersom matchen mer eller mindre var avgjord tidigt så kan fokus tidigt ha skiftat till torsdagens match i roteringar av Uppsala.

 

-       De var snabbare än oss i andra halvleken. De spelade verkligen sitt spel och sköt väldigt bra och det gjorde inte vi, sade coach Grant efter matchen.

 

 

 

Borås dominerande förstafemma

Precis som har kommenterats innan den här matchserien var det Borås förstafemma som visade vägen för laget och ledde dem till seger. Matchens lysande stjärna var Chris McKnight med 29 poäng, men även Michael Palm med 21 poäng och 7 returer spelade fantastiskt bra. Hemmalaget fick 90 poäng från sin förstafemma medan Uppsala endast fick 47. Så mycket bör det inte skilja även om gästernas styrka är i deras truppbredd.

 

-       Vi måste börja med att hindra Darboe och Miller från att komma in under korgen. De kommer så djupt in att även om de inte får avslut så har de öppna passningar tillgängliga, så vi måste stoppa det på torsdag, sade coach Grant i frågan om hur laget ska stoppa Borås startfemma.

 

Nu laddar vi om för en snabb chans till revansch på torsdag!

 

 

Text: Emil Olsenmyr, Uppsala Basket

Foto: Jörgen Jarnberger – jpixfoto.se

 

Statistik

Totalt Borås Basket: 93 p

Totalt Uppsala Basket: 75 p

Publik: 1615 personer

 

Poäng Uppsala Basket:

Dwight Burke: 21p, Johan Jeansson: 16p, Thomas Jackson: 11p, Axel Nordström: 8p, Oluoma Nnamaka: 7p, Rickard Eriksson: 6p, Odin Lindell: 4p, Mannos Nakos: 2p.

 

Poäng Borås Basket:

Christopher McKnight: 29p, Michael Palm: 21p, Samuel Haanpää: 16p, James ”JJ” Miller: 16p, Adam Darboe: 8p, Andreas Person: 3p.

 

Mer statistik på Basketliganherr.se

 

Semifinal 2:7:

Torsdag 2 april, kl.19.04, Borås Basket vs. Uppsala Basket. Spelas i Borås.

Nästa hemmamatch (Semifinal 3:7):

Söndag 5 april, kl.16.04, Uppsala Basket vs. Borås Basket. Spelas i Fyrishov.