Uppsala Basket värvar landslagsmannen Alexander Lindqvist

Uppsala Basket har idag skrivit ett tvåårskontrakt med den 24-årige, landslagspelaren, Alexander Lindqvist.

-Det känns otroligt kul att få komma till Uppsala. Det här var den bästa situationen för mig, säger Alexander Lindqvist

Trots sin unga ålder har Alexander Lindqvist, de senaste åren, varit en av Basketligans stora profiler.  Med 262 ligamatcher och 20 A-landskamper, på meritlistan, blir han en av Uppsalas nyckelspelare den kommande säsongen.

Lindqvist debuterade i Basketligan som 17-åring och fick redan under sin första säsong många värdefulla minuter i SM-finalerna för Solna Vikings när laget, 2009, förlorade mot Sundsvall. 

-Jag tror att jag kan bidra med ett bra skytte, längd, med rutin och ledarskap, förklarar Lindqvist.

2013 blev han svensk mästare med Södertälje och de två senaste säsongerna har han varit nyckelspelare för sina ligalag. Ifjol snittade han 13,8 poäng och 5,6 returer och nästan 40 procent på sina trepoängsförsök. Han var ligans tredje bästa straffkastskytt i fjol. med 89,06 procent på straffarna. 

Under våren har han även spelat i grekiska ligalaget Trikalla, där förre förbundskaptenen, Kostas Flevarakis. Alexander, numera är coach.

-Jag känner ju stommen i laget väldigt bra,  från våra år i landslaget, säger Lindqvist. Alla är fantastiska killar. Vi kommer garanterat att ha roligt och vinna många matcher.

Med sin erfarenhet och bakgrund passar Alexander väl in i den spelartrupp som coach, Kevin Gaines, kommer att leda kommande säsong.

-Det är en bra profil på det här laget. Många av oss är fortfarande unga men vi har tidigt i karriären fått chansen att spela och har därför stor rutin av ligaspel. Många av oss har erfarenhet av att spela finaler och vet därför vad som krävs för att nå hela vägen. Jag tror att alla är redo att leverera, förklarar Lindqvist.

-Jag har inte träffat alla spelare ännu och vet inte vad laget har för målsättning men mitt mål är att vi vinner SM-guld. Jag antar att ingen annan är nöjd med något annat än guld och gärna vill överträffa förra årets finalplats. 

Alexander gör sin första träning med Uppsala redan ikväll när Uppsala Basket bjuder in alla fans till ett öppet hus, 18.30 i Rosendalshallen. Varmt välkomna!