Inför kvällens match

Varmt välkomna till Fyrishov och matchen mellan Uppsala och Jämtland.

Lagen har redan mötts en gång denna säsong. Förra mötet var en jämn tillställning fram till att Uppsala gjorde ett ryck tidigt i den tredje perioden som Jämtland aldrig kunde hämta sig ifrån. Nyckeln till segern, den gången, var att kontrollera Jämtlands amerikan, Corin Henry. Henry, som är Ligans bästa poängplockare, gjorde endast 4 poäng, i Östersund. Det är för övrigt enda gången som Henry gjort under 18 poäng, i en match, denna säsong. Henry har varit fenomenal framåt för Jämtland. Bara under november har han snittat 25,5 poäng med ett nästan 57-procentigt skytte på tvåorna. Han snittar dessutom 4,5 assist och 4,4 returer. Kan Mannos Nakos, Andreas Person och Jonathan Person spela ett lika aggressivt försvar på honom, som senast, så är mycket vunnet. 

Henry är alltså Ligans bäste poängplockare just nu men Uppsala har den spelare som är placerad tvåa. Alexander Lindqvist, som kom till Uppsala inför den här säsongen, har haft en bra period när andra i Uppsala haft svårare att producera. Lindqvist snittar 18,9 poäng. Näst bäst i Ligan efter Henry. Även Alex har haft en bra novembermånad med ett snitt på 22,4 poäng, per match och över 60 procent på sina tvåpoängsförsök.

Alexander var inte med när lagen möttes senas då han väntade tillökning i familjen. 

Glöm inte att titta in på Uppsala Baskets Facebook-sida. Vi närmar oss med stormsteg 3000 likes. I skrivande stund saknas det endast 20 personer för att passera den magiska gränsen. Om du ännu inte ”lajkat” sidan så kan det vara hög tid att göra det. Förutom matnyttig uppdatering och unika ”bakomkulliserna-klipp” så kan någon av er vinna ett årskort när vi passerat 3000 likes. Gå in redan ikväll och var med i vårt lotteri. 

HARD SMART TOGETHER