Inför matchen mot Nässjö - av #12 Oliver Jonsson

Här kommer en julhälsning från Uppsala Basket genom spelaren med nummer 12 på ryggen, Oliver Jonsson

Nu när julen nalkas… Ja, jag njöt verkligen av att få börja den här julkrönikan i sann Arne Weise-anda. Ingenting är väl härligare än en riktig julfeeling? Men innan vi tar julledigt återstår en viktig uppgift, nämligen morgondagens returmöte mot Nässjö på hemmaplan. I fredags mötte vi samma lag på bortaplan och åkte på stryk med 69-59. Matchen var jämn i 25 spelminuter, men till slut tog våra krafter slut och vi orkade inte stå emot smålänningarnas tuffa spel. Alla förluster svider, men visst är det lite extra surt att förlora mot ett lag vi verkligen känner att vi kan slå. Just därför är det tröstande att vi får en ny chans mot Nässjö redan så här några dagar efteråt.

I senaste matchen hade vi bra koll på den blixtsnabbe guarden Aleksa Solevic och hårdjobbaren Mantas Griskenas som endast fick i två respektive fem poäng vardera, långt under deras snitt tidigare under säsongen. Däremot hade vi svårare att få stopp på Nässjös post up-spel nära korgen för de urstarka spelarna Dartaye Ruffin och Cole Darling (eller ”Cool Darling” som speakern i Nässjö sporthall envisas med att kalla honom). Det fysiska spelet nära korgen blir därför en viktig nyckel för oss när Nässjö nu kommer på besök i Fyrishov. 

Efter morgondagens match tar vi tre dagars julledigt. Precis som de flesta andra så är det förstås skönt även för oss basketspelare att få chans att vila upp sig i några dagar, både fysisk och mentalt. För oss som, förutom matcherna, tränar 10-12 gånger i veckan och i princip aldrig har mer än en dag i veckan träningsledigt, är det förstås ovant att ta ledigt i så mycket som tre dagar i sträck. Julen ger oss möjlighet att kunna ta hand om alla fysiska krämpor genom att rehabilitera och återhämta våra möra kroppar. Men julens vila är också bra för de mentala aspekterna som håller prestationsförmågan uppe under längre tidsperiod. Och med viss risk för att låta allt för mycket som herr Weise så vill jag ändå understryka att det allra bästa med julen är just att bara ta det lugnt, äta bra och umgås med nära och kära. Det finns knappast en bättre tid på året för att mentalt ladda om batterierna och göra sig redo för kommande äventyr.

På annandagen börjar vi uppladdningen inför vår nästa uppgift, vilket blir bortamatchen mot BC Luleå den 30/12. Därefter påbörjar vi det nya spännande året 2016 mot Umeå på hemmaplan den 12/1. Men före dess ska vi se till att avsluta 2015 på bästa möjlig sätt, först genom att ta oss an Nässjö imorgon. Jag hoppas att ni kan pausa julstressen och att vi ses i Fyrishov imorgon så att vi tillsammans kan skapa en härlig känsla inför julen. För ingenting vore skönare än en underbart välspelad basketmatch för att påbörja julfirandet!

Från alla oss i Uppsala Basket önskar vi dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!