Nya coachduon debuterar mot Köping Stars

Säsongens hittills viktigaste hemmamatch står på schemat när Uppsala Basket och Fyrishov tar emot Köping Stars.

Nya coachduon i Zlatan Hadžirešić och Efongo Imbia har vid rodret, nu hållit en vecka av träningar med laget och imorgon väntar det första riktiga testet när Uppsala Basket och Fyrishov tar emot Köping Stars i något av en måstematch. 

Bortalaget har precis som hemmalaget haft en jobbig inledning på säsongen och står för tillfället på 2/9 i matcher vilket ger dem 4 poäng och en niondeplats, precis före Uppsala. 

Lagen emellan blir det säsongens andra möte efter att Uppsala i den fjärde omgången och den fjärde perioden, tappat en 15-poängsledning till förlust efter förlängning, 101-92 och det är inget snack om att tisdagens match mycket väl kan bli en liknande historia. 

För Uppsala Baskets del så gäller det framför allt att hålla koll på bortalagets Aleksa Solevic, Ronald Boggs, Niklas Larsson och Desmond Hubert, för att nämna några. Om man ska välja någon ur mängden, som så här långt under säsongen har imponerat allra mest, så måste man nog ändå välja Aleksa Solevic. Den vinds-snabbe guarden har haft en minst sagt, stark inledning på säsongen och snittar 16.8 poäng, 7.1 assists och 5.6 returer. Något som kanske gör honom till en av ligans mest ''all-round'' guards. 

Sedan den föregående matchen lagen emellan har bortalaget dessutom breddat till truppen med amerikanen Devin Sibley och spanjoren Juan Cabot som har visat sig vara nyttiga och framför allt offensiva hot. 


Ett glädjebesked för Uppsala Basket är att Eric Katenda, efter ett par veckors skadeuppehåll nu är skadefri och redo för spel.

Nathan Dawit är fortsatt på skadelistan och Nemanja Jovanovic dras med en svårhanterlig förkylning och är därför ett osäkert kort inför tisdagens drabbning. 

Om du inte har möjlighet att se matchen på plats i Fyrishov så kan du se den på www.sblplay.se med start 19:04. 

Förköpsbiljetter: https://uppsalabasket.ebiljett.nu

Foto: Daniel Carlstedt

HARD - SMART - TOGETHER!