Kvartsfinal 3 och säsongens hittills viktigaste match

Det är upplagt för dramatik när kvartsfinal 3 brakar loss i Uppsala och IFU Arena.

1-1 i matcher, eller ja, man skulle egentligen kunna säga 0-0. Uppsala inledde kvartsfinalspelet på ett smått sensationellt sätt genom att besegra Borås med 91-52 inför en högljudd och engagerad hemmapublik. Bröderna Person och Rickard Erikssons aggressiva försvarsspel höll Borås superskytt Jakob Sigurdarson på ynka 4 poäng och Carl Engström vann ''matchen i matchen'' mot Christian Maråker på ett minst sagt, övertygande sätt. Deras defensiva slit var en stor del i att matchen slutade på det sättet som den gjorde. 

 

 

Under måndagskvällen vände kvartsfinalserien till Borås och Boråshallen. Precis som i den inledande kvartsfinalmatchen så var det Uppsala som kom ut piggast och kunde koppla ett tidigt grepp. Den här gången lyckades dock Boråslaget svara på lagets tidiga ryck. När de väl var ikapp och förbi så var det aldrig något riktigt snack om saken - de var helt enkelt det bättre laget. En stor del i deras seger var att Jakob Sigurdarson och Christian Maråker bjöd på ett monstruöst skytte och fick sin revansch på de tidigare nämnda Person-bröderna och Carl Engström. Tillsammans stod de två herrarna för 48 av Boråslagets 80 poäng. När de två lyckas göra så mycket poäng, så är laget enormt svårslaget. En seger i överlägsen stil och en bortaförlust senare så står vi där vi gjorde inför den första kvartsfinalbataljen. Det står inte längre 0-0, men 1-1 i matcher innebär att det nu är bäst av tre som gäller. 

 

 

Den sjätte spelaren:

Jag har i tidigare texter skrivit om den sjätte spelaren och jag passar på att göra det igen. I en lång kvartsfinalserie som denna ser ut att bli så kan just den ''sjätte spelaren'' bli avgörande. Det har på många sätt varit en lång och tuff säsong, men alltjämt har Uppsala, Sveriges mest engagerade basketpublik. Jag har varit på basketmatcher i hela landet och det finns inte ett ställe där publiken kan mäta sig med oss Uppsala-fans, när stämningen är som bäst. 800 personer kan låta som 2000. Kan ni då tänka er vad 2000 skulle låta som? Det är ett stort tecken på hur mycket Uppsala Basket betyder för oss och hur mycket vi engagerar oss i laget. Slutspelsfebern är här och basketstaden Uppsala börjar vakna till liv igen. Vårt rödklädda lag har under hela säsongen varit underskattat, men efter den inledande kvartsfinalsegern så hyllades laget i media, landet runt. Uppsala har chansen att gå hela vägen och det är dags för oss att inse det. Grabbarna förtjänar betydligt mer än 700-800 personer på läktarna - något sensationellt är på väg att byggas. Ta med er vänner och alla som ni känner. Tillsammans fyller vi hallen och bär laget till semifinal.

 

 

Kvällens match är utan tvekan säsongens hittills viktigaste. Det laget som går segrande ur striden snor åt sig två matchbollar. Så, ni från läktarhåll, ge allt ni kan och lite till. Den sjätte spelaren kan som sagt vara avgörande. 

 

 

HARD - SMART - TOGETHER!

 

 

Matchen ser du på plats i IFU Arena eller på följande länk: https://basketsverige.tv/Home/Watch/Karusell/7992

 

Foto: August Järpemo Photography - https://augustjarpemo.se/