Uppsala Basket inleder semifinalspelet i Luleå

Redan under onsdagskvällen begav sig Uppsala Basket till Luleå för att på torsdagskvällen ta sig an guldfavoriten BC Luleå i semifinalspelets inledande match.

Påskhelgen står för dörren, men så gör även Basketligans semifinalspel. Redan under onsdagskvällen begav sig Uppsala Basket till Luleå för att på torsdagskvällen ta sig an guldfavoriten BC Luleå i semifinalspelets inledande match. 

Grundserievinnaren BC Luleå blir något att bita i - framför allt i just Luleå. Laget har nämligen gått segrande ur samtliga hemmamatcher. 18-0 på hemmaplan är på många sätt fantastiskt och det blir som sagt något att bita i för Uppsala, som precis som Luleå är ruggigt hemmastarkt. Sedan årsskiftet har Uppsala gått segrande ur samtliga tio hemmamatcher i IFU Arena. Det är med andra ord upplagt för en lång och oviss semifinalserie. 

Det är inte bara hemmastyrkan som gör BC Luleå till en given guldfavorit. Coach Peter Öqvist har en enormt bred och stark trupp till sitt förfogande. Amerikanerna Quinton Upshur och Brandon Rozzell kan mycket väl vara en av ligans mest sevärda duos. De har under säsongens lopp bjudit på starka siffror, såväl som alley-oops efter alley-oops. Lägg dessutom till spelare som högproducerande kanadensaren Yannick Anzuluni, superskytten Adam Rönnqvist, Tom Lidén och förre Uppsala-spelaren Brice Massamba, så förstår man att laget har potential att gå hela vägen. Lagets slutspelsresa inleddes med tre raka, imponerande och komfortabla vinster mot Umeå BSKT. 

- Vi måste upp ett pinnhål, eller två, jämfört med Umeåserien, helt klart, säger BC Luleås coach Peter Öqvist till UNT. 

Uppsala Basket har på många sätt varit upp och ned, men det riktiga lyftet kom efter nyår. Oluoma Nnamaka blev klar för en comeback och landslagsmannen Carl Engström förstärkte laget i tresekundersområdet. Laget lyfte och hamnade tillslut på en fjärdeplats. En fjärdeplats som innebar hemmaplansfördel i kvartsfinalserien mot Borås Basket. Kvartsfinalresan blev aldrig riktigt spännande. Laget stod för två, minst sagt, imponerande hemmasegrar och säkrade sedan semifinalbiljetten i Boråshallen. 3-1 i matcher innebar att just BC Luleå, med hemmaplansfördel, var att vänta i semifinal. Ett lag som Uppsala under säsongens lopp har haft problem med. Fyra matcher lagen emellan har slutat i en seger och tre förluster. (98-105, 67-98, 61-96, 97-88). Sista mötet lagen emellan slutade i en seger och som man brukar säga, så kan vad som helst hända i ett slutspel. 

Räkna med en lång, sevärd och på många sätt fantastisk semifinalserie. 

Mer om matchen: 

UNT: unt.se/sport/semifinalen-kan-bli-nagot-extra-4615929.aspx

Basketsverige: http://www.basketsverige.se/2017/04/13/infor-semifinal-1-lulea-uppsala/

BC Luleå's hemsida: http://www.bclulea.se/infor-semifinal-1-bc-lulea-uppsala-basket/

Matchen ser ni på O'learys eller på följande länk: https://basketsverige.tv/Home/Watch/Karusell/8174

Tisdag den 18/4 är det dags för semifinal 2 i IFU Arena och biljetterna går åt. 

Här säkrar du just din biljett: http://uppsalabasket.ebiljett.nu

Foto: August Järpemo Photography - https://augustjarpemo.se/