Offensiven svek när Uppsala förlorade

BC Luleå vann torsdagens semifinal med 72-59, (15-20, 19-11, 11-9, 27-19) - trots att Uppsala under stora delar av matchen var i ledning.

Semifinal 1 var länge en tempofattig match där skyttet utifrån var svagt och det såg lite spänt ut från bägge lag. Spelmässigt var det länge väldigt jämnt men BC gjorde ett litet miniryck i slutet på den tredje perioden och gick fram till 45-40 inför fjärde. Uppsala drog ner tempot på matchen och kontrollerade egentligen matchbilden till slutet på tredje perioden och gjorde länge framförallt ett bra jobb defensivt men fick inte riktigt till det framåt.

BC var det klart bättre laget i den fjärde perioden och kontrollerade matchen trots att det var så lite som 4 poäng ner med ca 1,30 kvar. Anzuluni och Rozell bäst i BC för kvällen.

I slutändan så sköt BC bollen lite bättre än Uppsala, framförallt i fjärde perioden och våra 14 turnovers och 11/19 från straffkastlinjen behöver bli lite bättre till Semifinal 2. Efter en titt på matchens statistik så ser vi att vi är med länge i matchen trots att flera nyckelspelare inte presterar optimalt offensivt vilket såklart bådar gott inför Semifinal 2. Fungerar vi på alla cylindrar så blir vi livsfarliga....

Poänggörare, Uppsala Basket: Carl Engström 18, Alexander Lindqvist 13, Jonathan Person 11, Rickard Eriksson 7, Andreas Person 6, Axel Nordström 2, Anes Zekovic 2.

Anton Gaddefors stod över på grund av knäproblem men vi hoppas att han eventuellt kan vara tillgänglig för spel på tisdag. Lukas Friberg var magsjuk och tvingades till vila.

 

Nu laddar vi om inför semifinal 2 nu på tisdag 18/4 19.04 i IFU Arena - då ska vi ha revansch!