BC Luleå och Yannick anzuluni satte stopp för Uppsala

Semifinal 2 stod för dörren i IFU Arena och förväntningarna var höga hos de 1108 personerna som hade bänkat sig i arenan. Matchen startade i ett rasande tempo, men desto längre matchen gick, desto mer tog bortalaget över.

Matchen startade i ett rasande tempo och var mycket tack vare bröderna Person i ledning när den första perioden var att summeras. 22-18 efter bland annat 8 poäng från ''Jonte'' Person. Den tidigare nämnde Jonathan Person inledde den andra perioden med att dra i en trea fram till 25-18, men någonstans där och då vaknade bortalaget till. Hemmalaget hade plötsligt enormt svårt att få till stopp i försvaret och 25-18 blev snabbt 27-33 - efter bland annat 9 poäng från Luleås Brandon Rozzell. Bortalaget hade bjudit på en 2-15 run och hemmalagets 1-1 försvar var inte att känna igen. Andreas Person attackerade korgen och lade i 31-35, men det var tyvärr något som hjälpte föga. BC Luleå och framför allt Yannick Anzuluni bjöd på ett smått makalöst skytte och när den första halvan av matchen var att summeras så var lagets ledning rättvis. 37-47 i en period som avslutades med en trea från Brandon Rozzells händer. 

Den tredje perioden startade på samma sätt som den andra perioden avslutades på. Tom Lidéns trea fram till 37-50 kändes tung och nästan matchavgörande. Kort därefter sprattlade dock hemmalaget till och kunde tack vare Alexander Lindqvist, Carl Engström och Jonathan Person krympa underläget till 44-50. Hemmalaget fick ny energi lika snabbt som Yannick Anzuluni tog död på den. Hans trea fram till 44-53 kändes lika tung som den tidigare nämnde Lidéns. 44-53 blev snabbt 52-57 efter en trea från slitvargen Axel Nordström. Men, precis som tidigare så lyckades BC Luleå gå ifrån igen. Matchens kanske tyngsta skott kom i slutsekunden av den tredje perioden. ''At the buzzer'' kunde Luleås Yannick Anzuluni dra i en smått makalös trea. Skottet fastnade i princip mot plankan, för att sedan långsamt rulla i korgen och fastställa den tredje perioden. 57-65. 

Hade hemmalaget orken att göra match av det hela? Svaret blev nej. 

Bortalagets inledning på den fjärde perioden kan man kalla för en ''trepoängs-fest''. Tom Lidén drog i två raka treor fram till 59-72 och kort därefter var det Brandon Rozzell's tur. Hans trea fram till 59-75 var på alla möjliga vis, matchavgörande. Hemmalaget försökte och försökte, men mycket närmare än Andreas Person trea fram till 75-83 kom man inte. Slutresultatet skrevs till 77-88 och bortalagets seger var inget annat än rättvis. 0-2 i matcher och nu är det kniven mot strupen för Uppsala Basket som redan på torsdag beger sig till Luleå för semifinal 3. Seger är ett måste. 

Poänggörare, Uppsala Basket: Carl Engström 19, Axel Nordström 17, Jonathan Person 16, Andreas Person 12, Alexander Lindqvist 11, Anes Zekovic 2. 

Publik: 1108, IFU Arena. 

Foto: August Järpemo Photography · www.augustjarpemo.se