Ny måstematch för Uppsala i Luleå

Söndagens hemmamatch slutande i en förkrossande seger. Ikväll krävs det något liknande, då Uppsala Basket på nytt, spelar med ryggen mot väggen.

När Uppsala Basket under söndagseftermiddagen tog emot BC Luleå, så gjorde man det med ryggen mot väggen. Luleålaget kom till Uppsala och IFU Arena med 3-0 i bagaget och en seger kunde säkra en finalplats. Så blev det inte och faktum är att de aldrig ens var nära. BC Luleå var inte att känna igen, men det var definitivt hemmalaget. Uppsala spelade med enorm energi och fick för första gången under semifinalspelet, igång sitt trepoängsskytte. Matchen liknade på många sätt de två hemmamatcherna mot Borås i kvartsfinalserien och det hela slutade i en förkrossande seger, 89-51 efter bland annat 20 poäng från Axel Nordströms händer. 

En seger som tvingade fram en femte semifinal. En semifinal som under tisdagskvällen går av stapeln i Luleå Energi Arena. En arena som BC Luleå under säsongen 2016/2017, alltjämt är obesegrade i. De två tidigare matcherna däruppe har slutat i knappa förluster, men känslan är att det hela lika gärna kunde ha slutat i det motsatta. För Uppsalas vidkommande krävs det en insats lik den föregående i IFU Arena. Bröderna Person måste spela lika aggressivt på Brandon Rozzell, Carl Engström måste utnyttjas i tresekundersområdet och skyttet från såväl utifrån som på straffkast-linjen, får inte tryta. Straffkast-skyttet har varit ett av lagets stora problem och under semifinalspelet har det hela varit rekorddåligt. Fyra matcher in i det hela så står laget på 48%. Jag upprepar - 48%. Det krävs något helt annat under tisdagskvällens match för att Uppsala ska tvinga fram en sjätte semifinal. 

BC Luleå är ligans mest hemmastarka lag och det krävs något extra för att besegra dem däruppe. Allt måste klicka och om det gör det - så kan vi mycket väl få se en ny hemmamatch i IFU Arena.

- Det är otroligt tufft i Luleå och vi måste komma upp och spela precis lika bra som vi gjorde senast. Där uppe gillar de att springa, de har mycket energi och de har mycket folk som kommer på matcherna som tjoar och tjimmar. Det gäller att vara aggressiva, det finns inget annat, säger Axel Nordström till UNT. 

Matchen ser vi tillsammans på O'Leary's eller på följande länk: https://basketsverige.tv/Home/Watch/Live/8250

Mer om matchen: 

UNT: http://unt.se/sport/har-svart-att-inte-tro-pa-dem-4627238.aspx

BC Luleå's hemsida: http://www.bclulea.se/dags-match-bast-av-sju/

Basketsverige: http://www.basketsverige.se/

Foto: August Järpemo Photography - https://augustjarpemo.se/