Rhys Carter gör comeback i Uppsalalinnet!

Det var fem år sedan australiensaren Rhys Carter spelade i Uppsala, men nu är han tillbaka i truppen inför säsongen 2017/18.

Rhys Carter är från Australien, är 33 år och mäter 190 cm. Han är gift med en svensk tjej och har bott här i flera år och skriver på svenska med bra grammatik. Trots det säger han att det är lättare att skriva än att prata eftersom han inte gillar din avslöjande australiensiska dialekt.

Det har ryktats om att Rhys varit på väg tillbaka i truppen eftersom han tränat med laget de senaste veckorna och han fick även speltid i de två första träningsmatcherna på hemmaplan. Nu står det alltså klart att point guarden skrivit ett ettårs-kontrakt och presenteras av Wallin Advokatbyrå.

- Det känns så bra att vara tillbaka i Uppsala. Jag har så många kompisar i stan och inom laget och klubben, så det känns som att jag kommit hem. Jag ser fram emot säsongen och tror att laget kommer spela en bra stil, och visa spännande basket för publiken. Jag hade Kevin som assisterande coach för fem år sen och har alltid gillat hans stil. Det var en stor anledning till varför jag ville spela här igen. Jag kommer ha kul! säger Rhys. 

Kevin Gaines säger såhär om värvningen:

- Rhys är en klassisk point guard som är väldigt kreativ i sitt sätt att få alla medspelare involverade. Han är även perfekt i rollen som mentor för våra yngre spelare och är en naturlig ledare på planen, säger Kevin.