• Rhys Carter och Rickard Eriksson

"Jag kommer dra på mig det där Uppsalalinnet så många säsonger de vill ha mig"

Rickard Eriksson, 35, är klar för sin totalt nionde säsong i Uppsala och berättar i en intervju att han känner sig som hemma här.

Rickard Eriksson mäter 190 cm och spelar position Guard. Han kommer ursprungligen från Stockholm med Blackeberg Basket som moderklubb. Det här blir starten på hans 16e ligasäsong, som startade i Ockelbo. Trots spel i flera andra klubbar säger han att Uppsala känns som hemma. 

- Det känns otroligt kul att ha skrivit på ännu en säsong för Uppsala. Efter att ha bott här i totalt åtta år känns det som hemma här. Skulle basketkarriären fortsätta så var Uppsala det ända alternativet då jag ser mig själv leva här, med jobb osv. Nu blir det 9e säsongen i Uppsala linnet vilket jag är otroligt glad över och jag känner att jag fortfarande har mycket att ge ute på basketplanen, berättar Rickard. 

Laget har tappat många spelare sedan förra säsongen och står inför flera utmaningar denna säsong.

Jag tror att när vi får till vårt spel kan vi lira med vilket lag som helst i denna liga! Vår utmaning tror jag kommer ligga i att undvika för långa dippar under matcherna och säsongen. Att inte stressa iväg i motgång utan att hitta ett lugn och trygghet i vad vi försöker göra hela tiden! Vi har ett ungt och hungrigt lag som aldrig kommer ge sig! Men mot bra basketlag måste man pausa och tänka ibland. Där tror jag vi kommer bli bättre ju längre in på säsongen vi kommer, säger Rickard.  

Han är en av de mer rutinerade spelarna i truppen och har en viktig roll i laget. 

Jättekul att ha Rickard tillbaka. Han är som alltid i fenomenal form och kommer bidra med sin rutin, sitt skytte och sitt fantastiska försvarsspel, säger coach Kevin Gaines. 

Det har tidigare pratats om att Rickard gärna avslutar sin karriär i Uppsala och om sina framtidsplaner säger han: 

Basketmässigt blir det fokus på denna säsong som gäller! Älskar att träna/spela basket, så jag misstänker att jag kommer dra på mig det där Uppsala linnet så många säsonger som dem vill ha mig. SM guldet saknas fortfarande...

 

Just nu ser vi alla fram emot hemmapremiären den 6e oktober. Glöm inte att köpa biljetter och säsongskort i tid!