• Lasse Mellwing, Uppsala Basket och Jakob Johansson, Aleris

Uppsala Basket väljer Aleris som medicinsk partner

Aleris Elisabethsjukhuset i Uppsala har tecknat avtal om att vara medicinsk partner till Uppsala Basket i SBL (Svenska Basketligan).

Som ett led i att utveckla och förbättra lagets förutsättningar har föreningen valt att teckna ett avtal kring medicinska tjänster med Aleris Elisabethsjukhuset i Uppsala.

Aleris Elisabethsjukhuset i Uppsala har tecknat avtal om att vara medicinsk partner till Uppsala Basket i SBL(Svenska Basketligan)

 Uppsala Basket bildades 1960 har tillhört Sverigeeliten sedan dess. Som ett led i att utveckla och förbättra lagets förutsättningar har föreningen valt att teckna ett avtal kring medicinska tjänster med Aleris Elisabethsjukhuset i Uppsala.

 

- Avtalet med Aleris Elisabethsjukhuset innebär att våra spelare kommer att ha tillgång till medicinsk hjälp från några av landets främsta specialistläkare. Det skapar trygghet och är en viktig faktor för att Uppsala Basket ska fortsätta vara en framgångsrik och attraktiv förening, säger Lasse Mellwing i Uppsala Baskets styrelse

 

Avtalet innebär bland annat att Uppsala Baskets spelare kommer att genomföra hälsotester samt ha tillgång till ortopediska behandlingar av främst höft och knä vid Aleris Elisabethsjukhuset i Uppsala. Spelarna kommer att få ett snabbt omhändertagande, dock kommer de inte ges förtur före andra patienter.

 

- Vår ambition är att utveckla Aleris Elisabethsjukhuset som centrum för idrottsskador utifrån vår höga specialistkompetens och goda tillgänglighet. Då är det självklart väldigt roligt att vi med detta avtal kan bidra till att förbättra förutsättningarna för idrottsrörelsen i Uppsala, säger Jakob Johansson, specialistläkare i anestesi- och intensivvård och chef för Aleris Elisabethsjukhuset.

 

 

Om Aleris Elisabethsjukhuset:
Aleris Elisabethsjukhuset är ett av Sveriges främsta specialistsjukhus inom ortopedisk kirurgi. Vid sjukhuset utförs årligen cirka 3 000 operationer.

I Uppsala driver Aleris även bland annat Uppsala Närakut och Ortopedakut, primärvård, äldreomsorg samt kataraktkirurgi.