• Gaddefors och Gaines
    Viktor Gaddefors och Kevin Gaines

Viktor Gaddefors gör comeback

Nu står det klart att landslagspelaren Viktor Gaddefors skriver korttidskontrakt med Uppsala Basket som sträcker sig fram till att VM-kvalet startar i november.

Landslagspelaren och Uppsalafostrade Viktor Gaddefors är klar för spel med Uppsala Basket. Ett korttidskontrakt har signats som sträcker sig fram till att VM-kvalet startar den 19e november.

- Det känns bra att kunna hitta en lösning med klubben och att få komma hem. Om jag skulle tillbaka till SBL så var det bara Uppsala som gällde. Jag skulle valt Uppsala oavsett om jag fått andra erbjudanden här. Uppsala har gjort mycket för mig, så nu känns det bra att jag kan ge något tillbaka till dom. Jag kommer fokusera på att hålla mig i form inför VM-kvalet och hjälpa laget här så bra jag kan under tiden. Det ska bli kul att spela med laget igen, det var längesen jag spelade fem-fem, säger Viktor Gaddefors.

Den 25-årige forwarden är ett välbekant ansikte och startade sin karriär i Uppsala Basket 2009 men har sedan dess, i sju säsonger, spelat i italienska ligan. Han mäter 201 cm och är känd för sin vinnarskalle.

- Viktor har mycket bra kvaliteter och höjer nivån i laget och på träningen. Han får chans att komma i form inför landslaget. Han är en bra försvarare och kommer hjälpa försvaret ordentligt. Han är rörlig för sin storlek och bra på att utmana en mot en men också att skapa skott för sig själv. Planen är att han ska spela redan på fredag i Nässjö, säger head coach Kevin Gaines.


Om matchen mot Nässjö säger han: ”Det blir en tuff bortamatch, Nässjö är ett bra lag hemma. De var fantastiska i början av matchen mot Södertälje och inledde med 18-3. De har bra energi och bra hemmapublik. Nässjö har också en bra storlek och det är nånting som vi måste jobba på. Snabba fötter är det som gäller för att matcha deras intensitet”