Tappert kämpande Uppsala föll mot AIK

Uppsala inledde under fredagskvällen försäsongsmatchandet genom att med sin sjumannatrupp, ta sig an AIK i Vasalundshallen.

Ett tappert kämpande Uppsala Basket inledde under fredagskvällen försäsongsmatchandet genom att med sin sjumannatrupp, ta sig an AIK i Vasalundshallen. 

AIK kom ut i ett rasande tempo och satte såväl första, som matchens andra skott och gick iväg till 5-0 under den inledande minuten. Axel Nordström svarade och så även Oskar Granat som med sin trea fram till 5-5 gjorde sina första poäng i Uppsalalinnet. Där och då kom dock rycket. Rycket från AIK. Ledda av Erkan Inan kunde ''hemmalaget'' göra en 12-0 run och gå ifrån till 17-5 och. Axel Nordström lade i sina fjärde poäng och kort därefter kunde Nathan Dawit, genom en trea, även han göra sina första poäng i Uppsala. Några fler poäng än så blev det dock inte för bortalaget i den inledande perioden och AIK gick till periodvila i ledning 26-10.

Under den andra perioden så spelade laget upp sig något men hade fortsatt svårt med skyttet, vilket inte fick AIK's ledning krympa, utan snarare tvärtom. Det ökade inte markant, men Uppsala gick till halvtidsvila med ett 19-poängsunderläge, 43-24 efter en period där Nemanja Jovanovic och William Eriksson-Hansson fått presentera sig genom att göra 5, respektive 2 poäng. 

Gentemot den första och andra perioden så inleddes den tredje på ett rätt glädjande vis i Uppsalaögon. Laget inledde piggt och kunde framförallt genom Axel Nordström, Nathan Dawit och Nemanja Jovanovic krympa underläget till 47-35. Mycket närmare så blev det dock inte. Det hela följdes upp av en ''dip'' och helt plötsligt hade kvällens hemmalag gått ifrån till 64-40, när den tredje perioden var att summeras. 

Uppsalas bästa period för kvällen var definitivt den fjärde och avslutande. Nordström och Dawit turades om att hitta korgen och Jovanovic följde upp innan det var dags för det senaste nyförvärvet att presentera sig. Teymor Shukur Johansson drog i en trea och helt plötsligt skiljde det bara 14 poäng, 68-54. Oskar Granat drog kort därefter i sin andra trea för kvällen och den tidigare nämnde Jovanovic lade i en ''two-and-one'', innan det även var dags för Shakur Johanssons andra trea för kvällen. En trea som gav 81-73 med 3 minuter kvar att spela. Mindre än så blev dock dessvärre inte underläget, utan slutresultatet skrevs till 77-65 i säsongens första träningsmatch som definitivt lovar mer. De sju spelarna slet som djur och visade upp en fantastisk lagmoral, trots den tidiga och mycket branta uppförsbacken - beundransvärt.

Poänggörare, Uppsala: Axel Nordström 16, Nemanja Jovanovic 15, Nathan Dawit 15, Oskar Granat 6, Teymor Shakur Johansson 6, William Eriksson-Hansson 5, Robert Bolander 1.

OBS. Nästa träningsmatch blir nu på söndag, 13:00 mot Isländska Njardvik i Vasalundshallen. Alltså ingen match imorgon (lördag den 8:e september). 

RED OR DEAD!