Offensiv och jämn tillställning när Uppsala föll knappt

Isländska Njardvik stod för motståndet i försäsongens andra träningsmatch i något som blev en tuff, tight och mycket poängrik tillställning i Vasalundshallen.

Offensiv och jämn tillställning när Uppsala föll knappt

Isländska Njardvik stod för motståndet i försäsongens andra träningsmatch i något som blev en tuff, tight och mycket poängrik tillställning i Vasalundshallen. Matchen startade i ett rasande tempo och de båda lagen hade minst sagt, siktet inställt från början. Efter bara 5 minuters (!) spel så var ställningen 19-23 i Uppsalafavör. Framförallt mycket tack vare Nathan Dawit och Axel Nordström. Därefter kunde Uppsala genom try-out-spelande fransmannen Davy Baltus, William Hansson och Oskar Granat gå ifrån till 25-34, men islänningarna kom tillbaka. ’’At the buzzer’’ kunde Njardvik genom en lååång trea kapa underläget till 33-36. Något som mycket väl kan ha gett dem momentum inför den andra perioden. 

Njardvik gick såväl ikapp som förbi och Uppsala fick jaga den andra perioden ut. Även om underläget aldrig var mer än 6 poäng så kändes det helt enkelt som att det var islänningarnas ’’quarter’’. Halvtidsresultatet skrevs till 59-57 och det mesta talade för att de båda lagen mycket väl kunde nå hundrapoängs-strecket. Mycket rätt så blev det så, nästan.  Resterande delen av matchen var ett ställningskrig där det hettade till. Den större delen av Uppsalas poäng i den tredje perioden kom via Axel Nordströms händer - från straffkastlinjen. Njardvik hamnade tidigt i lagfoul och Axel fick gång, på gång gå till straffkastlinjen.

Ledningen pendlade lagen emellan inte bara under den tredje perioden, utan även större delen av den fjärde. Med bara minuter kvar så kunde Oskar Granat, via två straffkast utjämna matchen. 86-86. Där och då tog dock islänningarna över, samtidigt som bollen inte riktigt studsade i Uppsalafavör. Njardvik vann tillslut med 98-90 i en match som definitivt var ett steg framåt, kontra fredagens match. Precis som senast, så gav de sju spelarna allt de hade och bjöd verkligen upp till dans mot de fysiska islänningarna. 

Poänggörare, Uppsala: Axel Nordström 26, Nathan Dawit 22, Davy Baltus 14, Oskar Granat 9, William Hansson 8, Nemanja Jovanovic 8.