Nemanja Jovanovic förstärker Uppsala Basket

Bitarna börjar falla på plats och nu står det klart att 27-årige forwarden Nemanja Jovanovic, senast i AIK förstärker Uppsala Basket.

Bitarna börjar falla på plats och nu står det klart att 27-årige forwarden Nemanja Jovanovic, senast i AIK förstärker Uppsala Basket. 


Nemanja är 198 centimeter lång, väger 98 kg och kommer ursprungligen från Serbien. Han kom till Sverige 2008, som 17-åring och började omedelbart att spela basket i Märsta där den tidigare Uppsala-spelaren Jack Troha händelsevis var tränare. Ett år senare flyttade Nemanja in hos Jack och hans familj och sedan dess har de blivit som en enda stor familj. Familjen har sedan dess, trofast följt Nemanjas karriär som efter säsongen i Märsta, gick vidare till 5-6 säsonger i Sigtuna Basket och sedan Järfälla.


Säsongen 2014/2015 startades AIK Basket upp och en av de första spelarna som värvades dit var just Nemanja. AIK klättrade snabbt i seriesystemet och en de mest bidragande pjäserna var just Nemanja, som under säsongerna i AIK har visat upp en fantastisk kämpaglöd. Framförallt i den offensiva returtagningen, men även i den defensiva. Under den föregående säsongen snittade han på 27 matcher, 12 poäng och 5 returer. Det som verkligen sticker ut är dock hans tvåpoängsskytte. Under säsongen 2017/2018 så sköt han fullständigt makalösa 72% på just tvåorna. 


- ''Det känns som att jag går i familjens fotspår. Både Jack och min syster Evelyn har och nu jag. Jag är oerhört tacksam över att få chansen att få spela i ligan med en sådan klassisk klubb som Uppsala Basket.'' säger Nemanja Jovanovic. 

Johan Immelgård, klubbdirektör i Uppsala Basket: - ''Bitarna börjar verkligen falla på plats och vi är otroligt glada över att ha gjort klart med Nemanja. Han är en otrolig slitvarg som kommer bidra med mycket.'' 

Varmt välkommen till Uppsala och Uppsala Basket, Nemanja!