Meriterad fransman ansluter till Uppsala Basket

Uppsala Basket är mycket glada över att kunna presentera att man idag har gjort klart med den 26-årige fransmannen, Eric Katenda som redan under eftermiddagen ankommer till Arlanda för att ansluta till laget.

Uppsala Basket är mycket glada över att kunna presentera att man idag har gjort klart med den 26-årige fransmannen, Eric Katenda som redan under eftermiddagen ankommer till Arlanda för att ansluta till laget. 

 

Forwarden/centern mäter 208 cm och väger 115 kg och kommer till Uppsala med en härlig meritlista i bagaget. Inför säsongen 2011/2012 flyttade Eric till USA för spel och studier på det välkända colleget Notre Dame, som inom basketen håller till i NCAA.

 

Inför den andra säsongen åkte han dock på en otroligt oturlig skada. Under en ''pick-up''-match med ett par kompisar i en park. Eric stod under korgen, samtidigt som hans två kompisar spelade en mot en. Den ena kompisen gick upp för att dunka och den andra försökte blocka honom bakifrån. Kompisen missade blocken och träffade istället Eric, med ett finger, i hans vänstra öga. Ett finger som oturligt nog gjorde honom blind på det ögat.

 

Efter operationer hit och dit så lyckades dock Eric, mot alla odds, att ta sig tillbaka. Han vägrade helt enkelt att ge upp och återvände för två nya säsonger i Notre Dame innan han sedan lämnade NCAA-laget för North Texas. Därefter begav det sig till den franska högstaligan (LNB Pro A) och laget ''Le Portel''. Eric gjorde under säsongen 2016/2017, 21 matcher för Le Portel och hamnade sedan i den Schweiziska ligan och Riviera Lakers där han imponerade. 

 

Det tåls även att nämnas att Eric Katenda är kusin till try-out-spelande Davy Baltus.

 

Eric är trots sin storlek och tyngd, otroligt rörlig, kvick och skjuter bra från mid-range. Dessutom är han ruggigt stark och svårstoppad under korgarna. 

 

- ''Vi är otroligt glada över att ha lyckats få hit Eric. Han kommer att ge oss längd, tyngd och ett otroligt lyft, framförallt under korgarna som vi har saknat.'' säger Johan Immelgård, klubbdirektör i Uppsala Basket.

 

Welcome to Uppsala and Uppsala Basket, Eric!