Fransmannen Davy Baltus kontrakterad efter try-out-spel

Nu står det klart att den try-out-spelande fransmannen och guarden, Davy Baltus är klar för Uppsala Basket. 26-årige Davy kommer från Paris och har bland annat bott i USA under sju års tid för spel och studerande på ett antal olika college. Bland annat, Porterville och Livingstone.

Nu står det klart att den try-out-spelande fransmannen och guarden, Davy Baltus är klar för Uppsala Basket.

26-årige Davy kommer från Paris och har bland annat bott i USA under sju års tid för spel och studerande på ett antal olika college. Bland annat, Porterville och Livingstone. 

Davy är 188 cm lång, väger 75 kg och spenderade säsongen 2017/2018 i den norska högstaligan och Baerum Basket som slutade trea i grundserien och sedan åkte ur i semifinal. Under säsongen snittade han på sina 27 matcher och 18 minuters speltid, 8 poäng, 2 returer och 2 assists. 

Under försäsongen så har Davy framförallt visat prov på sin kvickhet och atletiska förmåga. Hans dunk i den föregående träningsmatchen mot Djurgården fick taket i Fyrishovs b-hall att lyfta och det är inget snack om att han under säsongens lopp kommer att bjuda Uppsalapubliken en hel del ''hightlights''. Davy är inte bara atletisk och snabb, utan har även ett fantastiskt spelsinne. Offensiven är hans styrka och under de tre träningsmatcherna han har gjort så har han visat att han kan skjuta utifrån, såväl som attackera korgen. Redan i den första träningsmatchen så stod Davy för 14 poäng och 6 assists, för att sedan mot Djurgården göra 17 efter högprocentigt skytte. 

Davy är som tidigare nämnt, kusin till nyförvärvet Eric Katenda, vilket betyder att kusinerna nu får spela tillsammans för första gången i deras karriär. 

- ''Davy har verkligen imponerat under sin try-out och har sannerligen visat prov på hur otroligt atletisk han är, såväl som att han är snabb och har en mycket bra offensiv förmåga. Han kommer bli viktig för oss.'' säger Johan Immelgård, klubbdirektör i Uppsala Basket. 

Under morgondagen kommer dessutom amerikanen Xavier Cannefax till Sverige och Arlanda för att under dagen, ansluta till truppen. 

Welcome to Uppsala and Uppsala Basket, Davy!

Foto: Erik Berglund