Uppsala Basket inleder säsongen i Borås

Försäsongen och träningsmatcherna är gjorda. Nu börjar allvaret för Uppsala Basket som under tisdagsförmiddagen beger sig till Boråshallen för att ta sig an Borås Basket i en av säsongens kanske, på förhand, tuffaste bortamatcher.

Försäsongen och träningsmatcherna är gjorda. Nu börjar allvaret för Uppsala Basket som under tisdagsförmiddagen beger sig till Boråshallen för att ta sig an Borås Basket i en av säsongens kanske, på förhand, tuffaste bortamatcher.

Uppsala Basket är inför säsongen nederlagstippat, men truppen på Axel Nordström, Oskar Granat, Nathan Dawit, Robert Bolander, William Hansson, Teymor Johansson och Nemanja Jovanovic har under de senaste veckorna förstärkts av tre importer. Guarderna Davy Baltus (Frankrike) och Xavier Cannefax (USA), samt centern Eric Katenda (Frankrike). Framförallt Eric kommer att ge laget en tyngd, längd och returtagning som laget under försäsongen har saknat. 

Borås är ett av de topp-tippade lagen och med spelare som Nimrod Hilliard, Jakob Sigurdarson, Fredrik Andersson och nyförvärven Marcus Tyus, Mike Moore, Brian Fitzpatrick och William Gutenius så är det inget snack om att hemmalaget blir en tuff nöt att knäcka. De kommer till matchen med en stark startfemma, såväl som att man kan få värdefulla minuter från bänken. 

- ''Vi måste försöka bygga vidare på de små sakerna vi gjort, typ lagkemin, lagandan och speldelen. Vi ska jobba hårt och fortsätta på den inslagna vägen när det gäller saker som vi har gått igenom. Sånt som kommer ge oss väldigt mycket i längden, framförallt under de första två månaderna. Vi har ett par saker som vi vill ska funka idag och det har varit fokus på. Vi behöver göra det för att gå vidare. Vi ska göra saker som gynnar laget i längden.'' säger Jens Tillman, headcoach i Uppsala Basket. 

- ''After meeting the guys on the team and the coach, i was surprised that everything clicked, we have a group of guys that gets along and that's willing to sacrifice for each other from the jump, so it is definitely something that gets me excited about this time and this season opener, in spite of the fact that we only had a few days of practice before this.'' säger centern, Eric Katenda.

Xavier Cannefax är inte spelklar och kommer därför inte till spel i kvällens match. 

GO RED!

Matchen ser ni förstås på https://sblplay.se/ med start 19:00.