''Vi ser fram emot att göra det vi älskar, nämligen att spela basket inför vår publik''

Efter lördagens snöpliga förlust mot Köping är det ikväll dags för säsongens andra hemmamatch när ett Nässjö Basket med vind i seglen gästar Uppsala Basket och Fyrishov.

Efter lördagens ack så förargliga slutsekunder och förlängningsperiod i Köping, så vänder Uppsala Basket nu hem till Fyrishov och Sveriges bästa basketpublik på nytt. Ett Nässjö Basket med vind i seglen gästar ett Uppsala Basket som fortsatt utvecklas, blir bättre och mer samspelt för varje träning och match som går laget förbi.

Ett tecken på det är definitivt lagets match mot Köping som till slut förlorades, men laget hade matchen under kontroll i tre perioder i något som definitivt får räknas som ett stort steg i rätt riktning. 

Nässjö har inlett säsongen inspirerat och efter premiärförlusten mot BC Luleå har laget besegrat Norrköping, Wetterbygden och Köping och kommer därmed till Fyrishov med tre raka segrar i bagaget. 

Headcoach Jordi Juste och hans mannar kommer som sagt till Uppsala och Fyrishov med vind i seglen och för hemmalagets del så gäller det framförallt att se upp lagets tre amerikaner. Guarden Marquis Jackson, forwarden Franklin Williams och centern Dartaye Ruffin, som många av er säkert känner igen sedan tidigare. Tillsammans snittar de lite drygt 48 poäng per match, där den förstnämnde, Marquis Jackson sticker ut lite ur mängden med sina 19 poäng per match. 

Uppsala Basket kommer till kvällens match utan Nathan Dawit som dessvärre fortsatt dras med en skada och för lagets del så gäller det till mångt och mycket att bygga vidare på det som har sett bra ut, såväl de bitarna som har sett mindre bra ut.

- ''Vi är revanschsugna efter den föregående matchen. Det var en match som vi hade i våra egna händer, men tyvärr lyckades tappa. Vi har dock mycket positiva saker att ta med oss - vi hade bättre bollrörelse och lagförsvaret tog ett steg i rätt riktning. Det är inte i närheten av perfekt, men vi är påväg åt rätt håll. Vi behöver bygga vidare på de delarna för att kunna ta en viktig seger ikväll.'' säger Robert Bolander inför kvällens drabbning. 

- ''Vi ser fram emot kvällens match och känner att vi lyckades med en hel del saker senast, den snöpliga förlusten till trots. Nu får vi chansen att bygga vidare på det vi gjorde bra och ser återigen fram emot att göra det vi älskar, nämligen att spela basket inför vår publik.'' säger headcoach Jens Tillman inför vad som komma skall.

Om ni inte har möjlighet att se matchen på plats i Fyrishov så ser ni den förstås på https://sblplay.se/ med start 19:04. 

Foto: Daniel Carlstedt - fotograf.daniel.c.sport

RED OR DEAD!