Nathan Dawit: - ''Vi åker upp dit för att vinna''

Under torsdagskvällen väntar inte bara en tuff bortamatch, utan såväl en viktig sådan när Uppsala Basket gästar Umeå BSKT.

Efter tisdagens starka insats i hemmamatchen mot Nässjö så kom Uppsala Basket till fredagens hemmamatch mot Wetterbygden med inte bara säsongens första seger i bagaget, utan även med ett förhöjt självförtroende.

Istället för säsongens andra seger blev det lite av ett platt fall och efter en 40-minuters berg-och-dalbane-liknande insats och dessutom en skada på Oskar Granat (sträckt ljumske), så var det till slut nykomlingen, tillika bortalaget som gick segrande ur striden och för Uppsala Basket väntar ikväll (torsdag), en tuff bortamatch mot Umeå BSKT. 

Ett Umeå BSKT som sedan Omar Krayem's intåg i laget har besegrat såväl Köping, som Nässjö för att sedan åka på en knapp förlust mot Södertälje Kings i Täljehallen. 

Umeå står för tillfället på 2/5 i matcher och huserar därför på den åttonde och sista slutspelsplatsen. Något som betyder att torsdagens match på många sätt och vis blir väldigt viktig. Förutom Omar Krayem så har headcoach Jesper Gustavsson spelare som 209 centimeter långe André Nilsson, Egal Saleman och amerikanerna Devon Williams, Josh Green och DeAndre Mathieu till sitt förfogande. 

Rutinerade Egal Saleman är kanske den som under inledningen av säsongen har imponerat allra mest. Mot Nässjö hade han 32 poäng och 9 returer och i förlustmatchen mot Södertälje landade han på 17+7. Hans poängsnitt ligger på 18.4 poäng, vilket ger honom en niondeplats i SBL's poängliga. Lägg dessutom till 7.4 returer per match så förstår man verkligen vilken stark säsongsinledning han har stått för. 

I den 178 centimer långe, amerikanske guarden DeAndre Mathieu har man dessutom kanske ligans absolut snabbaste spelare. Mathieu är inte bara vindsnabb utan snittar 14.9 poäng, 4.9 returer och 6.3 assists. Något som gör även han till en spelare som bortalaget får se upp för.

För Uppsala Baskets del gäller det att så fort som möjligt hitta tillbaka på vinnarspåret. Gärna redan i torsdagens match då två otroligt viktiga poäng står på spel. 

Uppsala Basket får under torsdagskvällen dessvärre klara sig utan Oskar Granat som fortsatt är skadad, men ett glädjande besked är att Nathan Dawit, efter två veckors frånvaro, nu är skadefri och redo för spel. 

- ''Det känns skönt att vara tillbaka. Det är aldrig kul att vara skadad och att vara tillbaka mot mitt gamla lag gör det hela lite extra roligt. Vi vet att det kommer bli en tuff match och det är ett bra lag vi möter, men vi åker upp dit för att vinna och ingenting annat.'' säger Nathan Dawit inför kvällens drabbning.

Matchen ser ni förstås på https://sblplay.se/ med start 18:04.

Foto: Daniel Carlstedt

RED OR DEAD!