Dubbla smällar för Uppsala Basket i Umeå

Matchen var inte bara en smäll i sig, utan så även faktumet att Nathan Dawit, under uppvärmningen drog upp sin skada på nytt och därför missade matchen.

Likt många av säsongens matcher så kom motståndarna ut i ett rasande tempo och sköt makalöst från trepoängsland, samtidigt som bortalaget stod på hälarna.


I periodpaus var Uppsalas uppförsbacke brant, otroligt brant. 39-14 i hemmalagets favör.


Uppsala ryckte upp sig och fick som mest ner underläget i 13, men då stod hemmalaget och Daniel Eliasson, genom sitt makalösa trepoängsskytte för ett nytt ryck.

Uppsala vann två av de tre avslutande perioderna, men föll tillslut med siffrorna 111-93 i en match där den tidiga uppförsbacken blev alldeles för brant.

Matchen var inte bara en smäll i sig, utan så även faktumet att Nathan Dawit, under uppvärmningen drog upp sin skada på nytt och därför missade matchen. Läget är fortsatt oklart när det kommer till hur illa det är den här gången, men vi håller tummarna och hoppas på att snart ha Nathan tillbaka i träning och spel igen.

- ''Jag kände mig inte helt hundra.'' säger Nathan Dawit efter torsdagens bortamatch.

Poänggörare, Uppsala:


Cannefax 22, Nordström 19, Baltus 19, Katenda 16, Jovanovic 9, Eriksson-Hansson 5, Shukur-Johansson 3.


Nu får laget ladda om inför tisdagens hemmamatch mot topplaget Jämtland som gästar Fyrishov och Sveriges bästa basketpublik. ❤️


Foto: Daniel Carlstedt