''Gäller att hålla oss till det vi vill göra''

Under tisdagskvällen väntar en ny och tuff drabbning när ett skadedrabbat Uppsala Basket tar emot Södertälje Kings.

Under tisdagskvällen så väntar precis som i de två föregående hemmamatcherna, nytt och tufft motstånd i form av Södertälje Kings. Kungarna från Södertälje har såhär långt under säsongens lopp imponerat och står på 7-1 i matcher, vilket ger dem ligans högsta vinstprocent och delad serieledning. 

Lagen emellan blir det säsongens andra möte efter att Södertälje i den andra omgången besegrat Uppsala på hemmaplan med siffrorna 105-57 i en match som Uppsala nog, sedan länge, har lagt bakom sig. 

Sedan det senaste mötet lagen emellan så har Södertälje som sagt imponerat, men även tappat en stor pjäs och nyckelspelare i William Magarity som för ungefär en månad sedan lämnade laget för spel KK Zadar, Kroatien. Under tisdagsmorgonen blev det klart att just William Magarity ersätts av Adam Ramstedt, huruvida han är tillgänglig för spel i tisdagens match har vi dock ingen aning om.

Med spelare som Martin Pahlmblad, Alexander Lindqvist, Valter Lindström, Toni Bizaca, Auston Barnes, Eric Garcia och Eric Adams så förstår man dock att kvällens match, knappast blir någon uppgift. Södertälje är nu, precis som under åren med Vedran Bosnic i spetsen, ett otroligt väl-skolat lag i såväl offense som defense och det är inget snack om att headcoach Ludwig Degernäs, även han, har lyckats otroligt bra. Det är fortfarande tidigt in i säsongen, men 7/1 i matcher talar sitt tydliga språk. 

Som ni alla säkert vet, så har Uppsala Basket i de flesta matcher hängt med bra fram till halvtidspaus och kanske till och med lite längre, för att sedan, i framför allt den fjärde perioden, inte riktigt orka matchen ut. Något som har lett till att förlusterna kanske har blivit lite större än hur det egentligen har sett ut och ska man rå på Södertälje så krävs inget annat än en hundraprocentig insats, såväl som att orka med i 40 minuter, vilket kan bli tufft då laget sedan tidigare saknar Oskar Granat och Nathan Dawit. Ikväll saknar man dessutom Eric Katenda som i samband med fredagens match ådrog sig en låsning i ryggen och därmed blir borta i ett par dagar. 

En spelare som kommer från sin individuellt bästa insats den här säsongen är William Eriksson-Hansson som i fredagens match mot Borås stod för 11 poäng, 1 retur och 1 assist. 

- ''Södertälje är ett väldigt starkt, defensivt lag som gillar att sätta hård press över hela banan. Om vi ska vinna så gäller det att vi inte stressar upp oss och håller oss till det vi vill göra.'' säger William inför kvällens drabbning.

Pregame i restaurangen öppnar precis som vanligt, 90 minuter innan matchstart.

Om du inte har möjlighet att se matchen på plats i Fyrishov, så kan du se den på www.sblplay.se med start 19:04. 

Foto: Daniel Carlstedt - Fotograf.Daniel.C.Sport

RED OR DEAD!