Ny och viktig bortamatch för Uppsala i Nässjö

Uppsala Basket beger sig under fredagskvällen till Nässjö sporthall för kvällens bortamatch mot ett formstarkt Nässjö Basket.

Efter tisdagens tuffa och högdramatiska förlust mot Köping så väntar ikväll en ny och viktig match när Uppsala Basket beger sig till Nässjö sporthall för kvällens bortamatch mot ett formstarkt Nässjö Basket. 

Kvällens hemmalag är som sagt inne i en formkurva och kommer från två raka segrar genom att ha besegrat Köping och Wetterbygden, dessförinnan hade man dessutom åkt på en knapp förlust mot Södertälje och besegrat BC Luleå, på hemmamark. 

Förutom lagets två stora ledare i Marquis Jackson som styr från bakplan och den väl-rutinerade Dartaye Ruffin som är en bjässe i tresekundersområdet så får Uppsala se upp för spelare som amerikanen Franklin Williams, spanjoren Tomas Fernandez och tidigare Uppsala-spelaren Alexander Gorski som är tillbaka i SBL efter collegespel i USA. På sina fem gjorda matcher snittar 9.4 poäng och 4.2 returer och har visat sig vara en nyttig värvning för kvällens hemmalag. 

Nässjö är som sagt inne i en formkurva och är otroligt svårslagna på hemmaplan och många hävdar att laget är ett helt annat just på hemmaplan, kontra bortaplan. 

För Uppsalas del, vars säsongens enda seger var mot just Nässjö, så gäller det att till mångt och mycket att spela på samma sätt som man gjorde i föregående matchens två inledande perioder då såväl offense som defense var i säsongens bästa ''flow''. Spelar man på det sättet och orkar med i 40 minuter så finns det definitivt goda chanser till en seger. Det är dock inget snack om att kvällens match är en tuff sådan och det krävs en högprocentig insats för segerchans. 

- ''Vi har tränat på bra och kunnat vara tio på träning, så vi har haft möjlighet att träna mer anfall och trycka på att vi behöver lita på att lägena kommer, så länge vi spelar igenom våra spel. Förra matchen hade två ansikten - i första halvlek gjorde vi det vi skulle och i den andra blev det tveksamt och mer stillastående. Vi behöver hitta tillbaka till det vi gjorde bra i förra matchens första halvlek och lyckas göra det i 40 minuter.'' säger Efongo Imbia inför kvällens möte. 

Uppsala saknar fortsatt Nathan Dawit, men kommer förutom det till kvällens match med fullt manskap. 

Matchen ser ni på https://sblplay.se/ med start 19:04. 

Basketsverige inför matchen: http://www.basketsverige.se/2018/11/23/infor-nassjo-basket-uppsala-basket/

Foto: Daniel Carlstedt

HARD - SMART - TOGETHER!