Landslagsuppehållet över - Uppsala ställs mot Wetterbygden

Det två veckor långa landslagsuppehållet är över och under fredagseftermiddagen beger sig Uppsala Basket till Huskvarna för kvällens möte med Wetterbygden.

Det två veckor långa landslagsuppehållet är över och så även Uppsala Baskets träningsvecka. Under fredagseftermiddagen beger sig laget till Huskvarna för säsongens andra möte med tabellsjuan Wetterbygden Stars.

 

 

Säsongens första möte lagen emellan, hemma i Fyrishov var en lustig historia. Wetterbygden kom ut i ett rasande tempo och gick snabbt ifrån till 2-18, men desto längre matchen gick, desto närmre kom Uppsala och med bara minuter kvar av matchen var hemmalaget ikapp och det kändes minst sagt, som att segern skulle hamna i hemmalagets händer. Så blev det dock inte. Huskvarna-laget vaknade till på nytt och vann med siffrorna 80-89 efter att centern, tillike amerikanen Christopher Dunston stoppat i 20 poäng. 

 

 

Huskvarnalaget ligger för tillfället på en sjundeplats med 5/10 i matcher och det är inget snack om att laget är säsongens stora ''snackis''. De spelar otroligt aggressivt och med spelare som Jonathan Peleg, Mantas Griskénas, Christopher Dunston, Joaquin Portugues, tidigare Uppsala-spelaren Carl Engström och Guim Exposito som imorgon gör comeback efter skada, så förstår man att headcoach Boris Balibrea har ett starkt, men kanske fram för allt, brett lag till sitt förfogande. Laget är inne i lite av en ''slump'' och har endast vunnit en av de senaste sex matcherna, men är otroligt svårslaget på hemmaplan, så det är inget snack om att fredagskvällens match blir en tuff nöt att knäcka. 

 

 

Uppsalas säsongsinledning har varit tuff, men det hängs knappast med några huvuden. Coachduon i Zlatan och Efongo har börjat sätta sin prägel på laget och efter två tuffa träningsveckor så kommer man till fredagens match, väl förberedda för vad komma skall. 

 

 

- ''Det viktigaste är att vi inte blir stressade över deras höga press och energinivå. Returtagningen lär sannolikt bli en stor faktor, med tanke på att de är så stora, så vi måste göra ett bra jobb under korgarna och vi får absolut inte stå på hälarna som vi gjorde i inledningen av den föregående matchen lagen emellan. Starten blir otroligt viktig.'' säger William Eriksson-Hansson.

 

 

- ''Vi har fortsatt att arbeta på det offensiva spelet och implementera fler spel i just anfall. Det känns som att för varje dag som går, så blir det lite bättre. Nyckeln nu när man tittar på anfallsspelet ligger i att vi behöver spela mer tillsammans och lita på det vi gör under 40 minuter. Vi får inte falla tillbaka i det här stillastående spelet när lag sätter press på oss, utan vi måste försöka röra på oss mer utan boll. Senaste matchen mot Nässjö hade vi 28 turnovers och om vi ska ge oss själva en ärlig chans att vara med i matcherna, så måste vi hålla ned den siffran, betydligt. Defensivt måste vi jobba mer tillsammans i försvaret. Stundtals i matchen mot Nässjö så blev vi alldeles för lätt slagna, fram för allt en mot en och det gjorde att vi redan i början fick problem med den defensiva rotationen - att vi får hjälpa till för mycket. Vi hann helt enkelt inte med i rotationen och det måste vi tighta till.'' säger Efongo Imbia inför kvällens drabbning. 

 

 

Matchen ser ni på https://sblplay.se/ med start 19:04.

 

 

Foto: Daniel Carlstedt

 

 

HARD - SMART - TOGETHER!