Viktiga poäng på spel när Uppsala tar emot Umeå

Julen närmar sig och så även tisdagskvällens hemmamatch mot Umeå BSKT där två otroligt viktiga poäng står på spel.

 

Det är äntligen dags för hemmamatch igen när Uppsala Basket under tisdagskvällen tar emot Umeå BSKT i kampen om två otroligt viktiga poäng i hopp om att få häng på lagen ovanför slutspelsstrecket. 

Umeå har precis som Uppsala haft en tuff start på säsongen och står för tillfället på 3/12 i matcher och innehar för tillfället niondeplatsen - detta efter sju raka förluster. Senast det begav sig mellan dessa lag var den 16 oktober uppe i Umeå och då vann Umeålaget med siffrorna 111-93 efter att Uppsala i den inledande perioden bjudit på en defensiv kollaps och förlorade densamma med 39-14. 

Sedan dess har det varit lite rotation i kvällens bortalag. De plockade för någon månad sedan in fransmannen Sade Aded Hussein för att sedan här i dagarna släppa honom, såväl som amerikanen Devon Williams. In har den grekiske forwarden Alexandros Varytmiadis och den amerikanske guarden, Andre Deon Hollins kommit. Den sistnämnde kommer dock inte till spel i kvällens match. Umeå har kanske inte ligans bredaste lag, men headcoach Jesper Gustavsson har definitivt en mycket stark startfemma till sitt förfogande. Nämner man spelare som amerikanerna Josh Greene, DeAndre Mathieu, Egal Saleman och André Nilsson så förstår man varför. 

Uppsala har som sagt haft en tuff start på säsongen och kommer från två tuffa förluster mot Nässjö och Wetterbygden, men är ett helt annat lag på hemmaplan kontra bortaplan. Laget är i stort behov av en seger och efter en bra träningsvecka så ser man verkligen fram emot att få komma hem till Fyrishov igen. Dessutom kommer man under kvällens match att presentera en tidig och riktigt fin julklapp för Uppsalapubliken - närmare sagt ett nyförvärv.

Uppsala kommer till kvällens match utan skadade Nathan Dawit, men har den resterande delen av laget tillgängligt för spel. 

Har du inte möjlighet att se matchen på plats i Fyrishov så kan du se den på https://sblplay.se/ med start 19:04.

Foto: Daniel Carlstedt

HARD - SMART - TOGETHER!