Sen lördagsmatch för Uppsala i Jämtland

Uppsala Basket är på plats i Östersund för kvällens sena bortamatch mot topplaget Jämtland Basket.

Uppsala Basket begav sig under lördagsmorgonen till Östersund för kvällens möte, tillika bortamatch mot Jämtland Basket. Ett möte som mycket väl kan räknas in som en av säsongens på förhand tuffaste bortamatcher. 

Jämtland har en stark inledning på säsongen bakom sig och står för tillfället på 11/6 i matcher - något som ger kvällens hemmalag en femteplats i den ack så tighta tabelltoppen. Med spelare som Adam Rönnqvist, R.T. Guinn, Teyvon Myers, Nicholas Paulos, Oliver Gehrke, Gustav Hansson och sist, men definitivt minst, den 204 centimer långe centern, Evariste Shonganya som snittar makalösa 17.5 poäng, 11.9 returer och 3.8 assists och därmed leder lagets samtliga kolumner, så förstår man att headcoach Torbjörn Gehrke har en såväl stark, som bred trupp till sitt förfogande. 

De två lagen emellan, så blir det säsongens andra möte efter att Jämtland i Fyrishov, besegrat hemmalaget med komfortabla 87-109. Detta efter ett ryck i den tredje quartern. 

Kvällens hemmalag har många offensiva hot och är ett av ligans, offensivt starkaste lag när det kommer till såväl på papper som i statistiken. Laget snittar formidabla 94.8 poäng per match och med andra ord så gäller det för Uppsala att få defensiven att stämma för att kunna rå på ''jämtarna''. 

Uppsala har som sagt haft en jobbig start på säsongen, men den föregående matchen mot Umeå var ändå lite av ett lyft om man jämför med insatserna mot Nässjö och Wetterbygden. Kvällens match är på förhand, som sagt, en tuff sådan och det krävs en hundraprocentig insats för att lämna Östersund med två poäng i bagaget.

Laget får sedan tidigare klara sig utan skadade Nathan Dawit och saknar ikväll även Nemanja Jovanovic som dessvärre har åkt på en inflammation i ländryggen.

Matchen ser du på https://sblplay.se/ med start 20:00.

Foto: Daniel Carlstedt

HARD - SMART - TOGETHER!