Uppsala helt utan chans i Jämtland

Uppsala höll i en period - sedan kom raset.

Nej, kvällens bortamatch mot Jämtland Basket i Östersunds Sporthall blev ingen rolig historia.

Uppsala inledde kvällens drabbning på ett piggt och inspirerande sätt och gick till periodvila i ledning, 16-17 efter tio minuter av fram för allt starkt försvar, men därefter var det i princip slut på det roliga. I den andra perioden kom hemmalaget ut som ett helt annat lag och kunde mycket tack vare Oliver Gehrke och ett makalöst trepoängsskytte gå ifrån och koppla ett stadigt grepp om matchen, detta i samband med att man ''tightade'' till i försvaret och inte bjöd Uppsala på något gratis. Halvtidsresultatet skrevs till 49-33 i hemmalagets favör och lägg dessutom till att Uppsala hade stora problem med foul-nöd på såväl Eric Katenda, som Xavier Cannefax. Något som inte gjorde uppförsbacken mindre brant, direkt.

Den resterande delen av matchen blev i princip en enda lång transportsträcka där bortalagets spel kantades av turnovers, fortsatta foulproblem och ganska mycket frustration, detta i samband med att hemmalaget bara trummade på och fortsatt bjöd på ett formidabelt skytte som Uppsala helt enkelt inte kunde få stopp på.

Slutresultatet skrevs till slut till solklara 107-59 i hemmalagets favör och Uppsala inkasserade därmed sin sjuttonde förlust.

Poänggörare, Uppsala: Cannefax 22, Eriksson-Hansson 11, Baltus 9, Jovanovic 7, Katenda 6, Nordström 4. 

Nu får laget ladda om inför bortamatchen mot Borås Basket som spelas den 27 januari. 

Foto: Daniel Carlstedt

Statistik: http://basketliganherr.se/game/3506271/