Boråshallen nästa för Uppsala Basket

Julledigheten är över och under eftermiddagen beger sig Uppsala Basket till Borås för 2018's sista match.

Julledigheten är över, julmaten har lagt sig och i detta nu är Uppsala Basket påväg till Boråshallen för kvällens bortamatch mot tabelltrean Borås Basket, som också blir 2018's sista. 

Kvällens hemmalag står på 12/7 i matcher vilket som tidigare nämnt ger de en tredjeplats. Med spelare som Marcus Tyus, Nimrod Hilliard IV, Jakob Sigurdarson, Fredrik Andersson, Michael Moore och William Gutenius, för att nämna några, så är det inget snack om att laget ska och bör vara det topplag som man just är. Borås är otroligt svårslaget på hemmaplan och kommer från en mycket stark och meriterande seger i Luleå, när man besegrade BC Luleå med 75-87 efter en fullständigt makalös show från Marcus Tyus som sköt i 42 poäng. 

Uppsala Basket har som ni vet haft en tuff första halva av säsongen, men i värvningarna av Mannos Nakos, Dante Williams, Brian Bridgeforth och John Imbia så ser såväl rotationen, som läget allt ljusare ut.

Mannos Nakos följer inte med till Borås och när det kommer till Dante Williams och Brian Bridgeforth är läget fortsatt osäkert. Ett glädjebesked är dock att John Imbia är redo för spel redan under torsdagskvällen.

''Vi har jobbat stenhårt med att försöka få de båda spelklara. I och med julledigheten och migrationsverkets begränsade bemanning så blir handläggningstiden förstås längre. Chansen finns att de hinner bli spelklara, men den är väldigt, väldigt liten.'' säger Efongo Imbia, assisterande coach.

''Vi har tränat på bra och fått in fyra nya killar i Mannos, Dante, Brian och John. Vi har varit tio fyra träningar i rad för första gången den här säsongen, men som alltid tar det tid att få allt att klicka. När det kommer till kvällens match så kommer vi fortsatt att försöka spela vårt spel och spela ihop oss. Borås har kört och kör hårt på sina tre amerikaner och de är väl fram för allt just de tre som vi behöver hålla koll på.'' säger headcoach Zlatan Hadziresic inför kvällen.

Nathan Dawit är fortsatt på skadelistan och som tidigare nämnt är läget fortsatt oklart när det kommer till huruvida Dante Williams och Brian Bridgeforth är tillgängliga för spel eller ej. 

Matchen ser ni på https://sblplay.se/ med start 19:00.

Foto: Daniel Carlstedt

HARD - SMART - TOGETHER!