Tredje gången gillt för Uppsala Basket mot Wetterbygden?

Uppsala Basket kommer från en av säsongens bättre insatser och jagar under tisdagskvällen lagets andra seger.

Ny dag och ny hemmamatch när Uppsala Basket och Fyrishov under tisdagskvällen tar emot ett Wetterbygden Stars som kommer till kvällens drabbning med fyra raka förluster i bagaget. 

Lagen emellan blir det säsongens tredje möte och de två tidigare fighterna har tagits hem av Huskvarna-laget. Den ena segern större än den andra. 80-89 i Fyrishov och 92-56 i Huskvarna Sporthall efter att Uppsala Basket i den andra halvan av matchen stått för en fullständig kollaps, men mycket har hänt sedan den sjunde december, vilket var det senaste mötet lagen emellan. Nykomlingarna tappade för lite drygt en månad sedan, landslagsspelaren Carl Engström som kort därpå ersattes av den amerikanske centern Kyle Rowley som på sina fyra, hittills spelade matcher, snittar 12.0 poäng, 6.8 returer och 1 assist. Laget har dessutom fått tillbaka långtidsskadade Waly Niang, som precis som den tidigare nämnde Kyle Rowley, mäter högt över golvet. Det är inte bara ett stort lag som headcoach Boris Balibrea har till sitt förfogande, utan även ett mycket aggressivt spelande sådant. Laget spelar otroligt energirikt och aggressivt i såväl offense, som defense och vem minns inte deras rivstart på 2-18 mot just Uppsala i Fyrishov?

För Uppsala Baskets del då?

Jo, sedan det senaste mötet lagen emellan så har det lugnt sagt, hänt en hel del. Mannos Nakos och Odin Lindell är tillbaka i laget, samt att man under juluppehållet förstärktes av amerikanerna Brian Bridgeforth, Dante Williams och John Imbia (son till assisterande coach, Efongo Imbia). Det har dock inte bara varit positiva nyheter då man här i dagarna drabbades av två spelartapp. Xavier Cannefax valde att lämna Uppsala Basket och Uppsala för spel i Qatar och Davy Baltus gjorde p.g.a personliga skäl detsamma och reste hem till Paris. 

Laget kommer närmast från en av säsongens bättre insatser då man i onsdagens hemmamatch mot Södertälje under stora delar av matchen, var i ledning men till slut föll med siffrorna 74-89 och nu hoppas man på att kunna bygga vidare på den insatsen för att under tisdagskvällen ta hem säsongens andra seger. 

William Hansson och Oskar Granat är tillbaka i spel, men det är fortsatt osäkert huruvida Mannos Nakos, Odin Lindell och Nathan Dawit är detsamma. Dessa tre kommer att testas innan matchstart. 

Om du inte har möjligheten att se matchen på plats i Fyrishov så kan du se den på https://sblplay.se/ med start 19:00.

Foto: Daniel Carlstedt

HARD - SMART - TOGETHER!