Berg-och-dalbana-liknande insats när Uppsala föll

Uppsala Basket inledde eftermiddagens bortamatch piggt, men sedan tog hemmalaget över.

Nej, det ville sig inte heller i Umeå under lördagseftermiddagen.

Uppsala Basket inledde eftermiddagens bortamatch mot Umeå BSKT piggt och kunde mycket tack vare Odin Lindell och Brian Bridgeforth som tillsammans under den inledande perioden stod för 18 poäng, gå till periodvila i ställningen 23-23. Därefter dröjde det inte länge innan bortalaget även var i ledning. Den tidigare nämnde Bridgeforth's lay-up fram till 27-32 gav känslan av att Uppsala hade momentum, men då kom kallduschen. Två raka turnovers senare så var hemmalaget ikapp och kort därefter även förbi. Bortalaget begärde en timeout - en sådan som dessvärre inte gav i närheten av någon önskad effekt. Umeå vann den andra perioden med siffrorna 34-17 och vips, så var den där fempoängsledningen ett minne blott. 34-17 innebar även att hemmalaget gick till halvtidsvila i ledning, 57-40.

Den resterande delen av matchen blev på många sätt och vis en berg-och-dalbana-liknande sådan och det dröjde inte länge innan Umeås ledning var uppe i 26. Bortalaget vaknade till och kunde bara inom ett par minuters tid få ner underläget till 13. Något som för en kort stund infriade hopp och tvingade Umeålaget till en timeout. En timeout som dessvärre ledde till att det där lilla ''hoppet'' snabbt släcktes. Umeå vann precis som den andra, även den tredje perioden och med tio minuter kvar att spela visade resultattavlan 85-62. Något som förstås innebar att matchen var avgjord och de tio resterande minuterna blev inget annat än en transportsträcka mot matchens slutsignal och när densamma ljöd så hade Umeå, för tredje gången den här säsongen, besegrat Uppsala. Denna gång med siffrorna 108-91 och nu får Uppsala Basket vända hem och ladda om inför tisdagens hemmamatch mot tabellfemman Jämtland Basket.

Poänggörare, Uppsala: Nordström 16, Dawit 15, Bridgeforth 15, Lindell 10, Jovanovic 9, Imbia 8, Johansson 6, Katenda 6, Eriksson-Hansson 4, Williams 2. 

Foto: Daniel Carlstedt