Inför kvällens hemmamatch: ''Inget att sticka under stolen med''

Ny dag och ny hemmamatch när Uppsala Basket och Fyrishov under tisdagskvällen tar emot tabellfemman Jämtland Basket.

Uppsala Baskets säsong har på många sätt och vis varit tuff och med elva omgångar kvar att spela är laget förankrat på den tionde och sista platsen med endast en seger i bagaget och Nathan Dawit beskriver läget på följande sätt:

 

- ''Vi är i en tuff sits och det är inget som vi kan sticka under stolen med. Nu handlar det fram för allt om att göra vårt bästa och försöka avsluta säsongen på ett bra sätt.''

 

Under tisdagskvällen är det dags för en ny hemmamatch när ''älgarna'' från Östersund, tillika tabellfemman Jämtland Basket gästar Uppsala Basket och Fyrishov i en match som alltid brukar locka ett lite extra stort publikintresse. 

 

Kvällens möte blir säsongens tredje lagen emellan och de två tidigare har slutat i segrar för Östersundslaget. Den ena större än den andra när Jämtland i Östersunds Sporthall den 15/12 besegrade Uppsala med 107-59 efter ett matchavgörande ryck redan i den andra perioden. 

 

Sedan just det senaste mötet lagen emellan har det som ni vet hänt en del i Uppsala Baskets trupp, men så även i Jämtlands. Den 204 centimeter långe centern, Evariste Shonganya som leder SBL's returliga, ådrog sig en långtidsskada och in har man plockat amerikanen/letten Andrew Smith som på sina tre matcher i Jämtlandslinnet visat sig vara mer än nyttig. Den atletiske forwarden snittar 11.7 poäng, 6.0 returer och 1.3 assists och blir något att hålla koll på för kvällens hemmalag. 

 

Jämtland är ett av ligans offensivt starkaste lag och snittar närmare 95 poäng per match. Något som kanske inte är jättekonstigt med tanke på det offensiva materialet headcoach Torbjörn Gehrke har i spelare som Teyvon Myers, R.T. Guinn, Adam Rönnqvist, Oliver Gehrke och den tidigare nämnde Andrew Smith, för att nämna några av alla offensiva hot som Uppsala måste hålla koll på. 

 

Uppsala då?

 

Jo, efter den starka insatsen i hemmamatchen mot Södertälje då man i stora delar av matchen var i ledning så kommer man från två lite svagare insatser i form av hemmamatchen mot Wetterbygden och bortamatchen mot Umeå. Nu vill laget förbättra sig och hitta tillbaka till spelet i hemmamatchen mot just Södertälje. 

 

- ''Vi måste få igång bollrörelsen, spela mer för varandra, samt att vi i defense måste stoppa våra spelare en-mot-en och komma rätt i roteringarna.'' säger Nathan Dawit inför vad som komma skall. 

 

Oskar Granat dras fortsatt med en skada och Uppsala Basket får dessvärre även klara sig utan Dante Williams som i den föregående matchen ådrog sig en skada och därmed missar kvällens match. 

 

Förköpsbiljetter: https://uppsalabasket.ebiljett.nu/

 

Om du inte har möjlighet att se kvällens hemmamatch på plats i Fyrishov så kan du se den på https://sblplay.se/

  

Foto: Daniel Carlstedt

 

HARD - SMART - TOGETHER!