Uppsala utan chans mot Jämtland

Uppsala hängde med i tio minuter - sedan kom raset.

Nej, ikväll var det aldrig ens nära. Hemmalaget var underdogs redan på förhand och kom inte till spel med vare sig Dante Williams eller Oskar Granat och inte blev uppgiften mot tabellfemman Jämtland en enklare sådan när Brian Bridgeforth under uppvärmningen ådrog sig en sträckt ljumske och därmed fick sitta ut matchen. 

Precis som i bortamatchen mot Umeå så inledde Uppsala piggt och kunde mycket tack vare Axel Nordström och Odin Lindell som tillsammans under den inledande perioden stod för 18 poäng, gå till periodvila i ställningen 23-23 efter att Nathan Dawit i densammas slutsekund kunde dra i en trea. 

Den andra perioden liknade på många sätt densamma som uppe i Umeå. Om den inledande perioden var bra, så var den andra långt ifrån detsamma. Jämtland kom efter periodvilan ut i ett rasande tempo och kunde tack vare starkt skytte och mindre bra defense från hemmahåll gå ifrån. Ordentligt, dessutom. Det var inte bara i defense som det svajade under den andra perioden, utan så även i offense och det speglade sig minst sagt på halvtidsresultatet som skrevs till 36-55 i bortalagets favör.

Man gick och hoppades på att halvtidsvilan skulle föra med sig något gott, men så blev inte fallet. Jämtland kunde tack vare en varsin trea från Adam Rönnqvist och Gustav Hanssons händer ge Uppsala en mardrömsstart på den tredje perioden och helt plötsligt var underläget uppe i tjugofem. Hemmalaget lyfte sig någorlunda men det till trots så var ställningen inför den fjärde och avslutande akten, 55-80. 

Uppförsbacken på tjugofem poäng med tio minuter kvar att spela var förstås alldeles för brant och de avslutande minuterna blev lite en av transportsträcka mot matchens slutsignal. Bortalaget vann även den avslutande perioden, 21-26 och när slutsignalen ljöd så var Östersundslagets seger komfortabel, 76-106.

Nu får laget ladda om inför fredagens bortamatch mot Södertälje Kings.

Poänggörare, Uppsala: Nordström 19, Dawit 12, Lindell 11, Bolander 10, Katenda 10, Eriksson-Hansson 8, Imbia 3, Jovanovic 3.

Foto: Daniel Carlstedt