Skadedrabbat Uppsala tar sig an Södertälje

Tuff uppgift att vänta för Uppsala Basket i kvällens bortamatch mot serieledande Södertälje Kings.

Ja, det är minst sagt ett skadedrabbat Uppsala Basket som under tisdagseftermiddagen beger sig till Södertälje och Täljehallen för kvällens bortamatch mot serieledande Södertälje Kings. 

 

Såväl Oskar Granat, som Dante Williams dras fortsatt med skador och Brian Bridgeforth's sträckta ljumske som han ådrog sig under föregående matchens uppvärmning har fortfarande inte gett med sig och därmed missar även han kvällens drabbning.

 

- ''Det vore dumt att riskera något. Mest troligt har jag åtta matcher kvar att spela.'' sade Dante Williams till UNT under gårdagskvällen.

 

Till detta har även Eric Katenda valt att lämna laget i denna minst sagt, tuffa situation. Eric som har kontrakt med oss till slutet av säsongen valde under torsdagen att bryta kontraktet och lämna Uppsala för spel på Island. Tyvärr är inte klubben och Eric överens när det kommer till denna spelarövergång då klubben har fullföljt sina skyldigheter i kontraktet och hade räknat med att Eric skulle stanna säsongen ut och hjälpa oss i denna tuffa situation. Nu återstår det att se hur vi löser detta.

 

Det har bara gått lite drygt två veckor sedan det föregående mötet lagen emellan när Uppsala Basket och Fyrishov, den 16 januari, tog emot Södertälje Kings i en match som för Uppsalas del får ses som en av säsongens starkaste insatser. Laget var i ledning under stora delar av matchen och gick till halvtidsvila i ledning, 48-44. I mitten av den tredje perioden tog dock bortalaget över och vann till slut med siffrorna 74-89. 

 

- ''Om det var tufft att möta Södertälje i senaste mötet på hemmaplan, så blir kvällens uppgift om än svårare med tanke på saknaden av flera bärande spelare. Men, jag tog mig inte an det här uppdraget för att det var enkelt utan för att jag gillar tuffa utmaningar. Alla som någon gång nått toppen, har börjat vid foten av berget.'' säger assisterande coach, Efongo Imbia.

 

Matchen ser du på https://sblplay.se/ med start 19:00.

 

Foto: Daniel Carlstedt

 

HARD - SMART - TOGETHER!