Kan Uppsala få Nässjö på fall - igen?

Det är ett fortsatt skadedrabbat Uppsala Basket som under söndagseftermiddagen tar emot Nässjö Basket.

Det har gått 21 tuffa omgångar sedan Uppsalas senaste seger i SBL Herr som kom i den sjätte omgången. 

Vilken säsongens enda seger kom emot? Jo, just gästande Nässjö. Efter en skyttemässigt stark insats och säsongens förmodligen bästa insats så kunde Uppsala den 16 oktober, hemma i Fyrishov besegra det vitklädda bortalaget med Dartaye Ruffin i spetsen, 91-78. 

Sedan dess har det som sagt gått 21 tuffa och segerlösa omgångar där man i match efter match, mot lag efter lag hänger med i en eller två perioder för att sedan i allt som oftast, den tredje perioden, åka på en matchavgörande och alldeles för brant uppförsbacke. Något som vi dock vet är att om laget presterar i 40 minuter, så kan man konkurrera och även besegra samtliga av ligans lag.

Läget är som sagt tufft och med tio omgångar kvar att spela så säger jag som Nathan Dawit gjorde inför matchen mot Jämtland: ’’Nu handlar det om att göra vårt bästa och försöka avsluta säsongen på ett bra sätt.’’ 

Grabbarna har inte gett upp och hänger som sagt inte med sina huvuden och det är något som vi som följer laget inte heller får göra. Det är i motgång som stödet från oss är som viktigast. 

När det kommer till eftermiddagens bortalag så är det ett lag som till mångt och mycket bärs av amerikanerna Dartaye Ruffin, Marquis Jackson och Franklin Williams. Lägg dessutom till den 20-årige guarden, Felix Terins som minst sagt har haft en succéartad säsong. Hans 12.8 poäng, 3.0 returer och 3.2 assists talar sitt tydliga klarspråk när det kommer till vilken ''breakout-säsong'' han står för. Om man ska välja ut någon som ändå, kanske, får ses som det största hotet så får man nog ändå välja Dartaye Ruffin. Den rutinerade amerikanen, tillika centern har haft en fantastisk säsong och är inte längre bara svårstoppad i tresekunders-området, utan även från mid-range och det är inget snack om att det krävs en hundraprocentig insats från det rödklädda hemmalaget om man ska kunna bärga säsongens andra seger. 

När det kommer till skadeläget så finns det dessvärre fortsatt en del frågetecken - förutom Dante Williams, Brian Bridgeforth och Oskar Granat som fortsatt dras med skador, så kommer inte heller Mannos Nakos till spel. Mannos har haft problem med en ljumske och i den föregående bortamatchen mot Södertälje så förvärrades det hela. 

Har du inte möjlighet att se matchen på plats i Fyrishov, så kan du se den på https://sblplay.se/ med start 16:00.

Foto: Daniel Carlstedt

HARD - SMART - TOGETHER!