Fredagskväll för Uppsala i Luleå

Uppsala Basket beger sig under fredagen till Luleå för att under kvällen ta sig an tabellfyran BC Luleå i Luleå Energi Arena.

Tisdagens hemmamatch mot de regerande mästarna, Norrköping Dolphins blev för Uppsala Baskets del sannerligen ingen höjdare och under fredagskvällen väntar ett nytt topplag när tabellfyran BC Luleå och Luleå Energi Arena står på schemat för Axel Nordström och co. 

Kvällens hemmalag är precis som Norrköping en av säsongens stora guldfavoriter och har sedan det senaste mötet mot just Uppsala, förstärkt laget med amerikanen Earvin Morris som i den senaste matchen mot Nässjö, blev matchvinnare och har dessutom visat sig vara otroligt nyttig för Luleålaget, tillika guldfavoriten. 

Förutom just Earvin Morris så förfogar headcoach Peter Öqvist över såväl spets, som bredd och med spelare som Corban Collins, Robert Gilchrist, Tavarius Shine, Daniel Hansson och landslagsmännen i form av Denzel Anderson och Thomas Massamba så förstår man minst sagt varför. 

Lagen emellan blir det säsongens fjärde möte och de tre föregående har samtliga slutat i segrar för kvällens hemmalag och det krävs inget annat än en hundraprocentig insats från Uppsalahåll för att man ska kunna ge sig själva chansen. 

När det kommer till skadefronten så får Uppsala på nytt klara sig utan Oskar Granat och Mannos Nakos. 

Matchen ser du på https://sblplay.se/ med start 19:00.

Foto: Daniel Carlstedt

HARD - SMART - TOGETHER!