Slutspelsjagande Köping på besök

Uppsala och Fyrishov tar under tisdagskvällen emot slutspelsjagande Köping Stars i hopp om att ta säsongens andra seger.

Säsongens näst sista hemmamatch står på schemat för Uppsala Basket när man under tisdagen tar emot Köping Stars i en match som framförallt för bortalagets del, är otroligt viktig.

Varför? Jo, för att just nykomlingen Köping, tillsammans med Umeå BSKT, går en kamp om den åttonde och sista slutspelsplatsen. En åttondeplats som de sistnämnda för tillfället innehar, endast två poäng före nykomlingen som därmed är i stort behov av en seger.

Bortalaget är som sagt i stort behov av en seger och har endast en seger den senaste månaden till trots, visat upp något som kanske kan vara gryende form. Förutom att man innan landslagsuppehållet besegrade Nässjö så har man spelat tighta matcher mot såväl BC Luleå, som de regerande mästarna i form utav Norrköping Dolphins.

Headcoach Panagiotis Nikolaidis har kanske inte ligans bredaste lag till sitt förfogande, men med spelare som Niklas Larsson, Mikael Axelsson, amerikanerna i form utav Desmond Hubert och James Kevin Demery, samt Aleksa Solevic som man får räkna som en av ligans kanske absolut bästa guards, så formar man en ''starting five'' med såväl spets, som rutin.

Lagen emellan då?

Jo, tisdagens möte blir säsongens fjärde lagen emellan och i två av de tidigare tre har Uppsala inför den fjärde och avslutande perioden varit i en 15-poängsledning för att sedan tappa momentum och så även till slut matchen och för hemmalagets del gäller det till mångt och mycket att göra jobbet i 40 minuter om man ska lyckas bärga säsongens andra seger.

Efter matcherna mot Nässjö, Borås och Norrköping som för de rödklädda var starka insatser, så bjöd man i den sista matchen innan landslagsuppehållet på en betydligt mycket svagare insats när man i Luleå Energi Arena förlorade mot BC Luleå med siffrorna 58-94, men bara man kan hitta tillbaka till spelet från de tidigare tre så är det definitivt ingen omöjlighet att vi kan gå en underhållande och glädjefylld kväll till mötes.

- ''För att vinna ikväll så måste alla ge sin själ ute på planen. Vi måste kommunicera, peppa varandra och hela tiden ta smarta beslut. Vi vill avsluta säsongen på ett starkt sätt, ge 100 procent och kanske lite till.'' säger Nemanja Jovanovic inför kvällen.

Ett glädjebesked för hemmalaget är att Oskar Granat som sedan i december har dragits med en skada, nu äntligen är skadefri och redo för spel. Något som innebär att laget nu är helt skadefritt.

Har du inte möjligheten att se matchen på plats i Fyrishov så kan du se den på https://sblplay.se/ med start 19:00.

Foto: Daniel Carlstedt

HARD - SMART - TOGETHER!